KOVAČ ODGOVORIO MILOVIĆU: Besprizorne laži i podmetanja pitomca Duška Golubovića i Mila Đuraškovića

Foto: Jutjub printskrin/RTCG - Zvanični kanal

Bivši ministar pravde Marko Kovač reagovao je povodom prijave koju je protiv njega podnio aktuelni ministar Andrej Milović pozivajući Specijalno državno tužilaštvo da što prije rasvijetli sve okolnosti.

Reagovanje koje je Kovač dostavio Portalu RTCG prenosimo integralno:

“Povodom prijave koju je ministar pravde podnio SDT-u, koja je prije upućivanja tom organu najprije “slučajno” dospjela na Mportal, a kojom se targetiraju dvije službenice Ministarstva pravde i moja malenkost, ukazao bih na nekoliko činjenica.

Radonjić za ADRIU: Formiran predmet zbog brisanja Kurtija iz kaznene evidencije

Prije svega, pozivam SDT da što prije rasvijetli sve okolnosti predmeta navedenog u obraćanju Ministra pravde i time da svoj puni doprinos u borbi protiv zloupotreba službenog položaja, ili sa druge strane učine javnim besprizorne laži i podmetanja od strane pitomca Duška Golubovića i Mila Đuraškovića.

Pretpostavljam da je podnosiocu prijave ovo najveće profesionalno dostignuće nakon izigravanja povjerenja i “prodavanja” sopstvene stranke u sudskom postupku, te izrečenih prijetnji i uvreda bivšoj partijskoj koleginici na glavnom odboru svoje stranke. Stoga ne čudi količina pravne nepismenosti kojom ministar prijeti, u vidu ” vraćanja u kaznenu evidenciju”.

Upućujem ga da je Zakonom o upravnom postupku definisano u kojim slučajevima je moguće poništiti rješenje, te ga apsolutno ohrabrujem da u svakom slučaju kad nađe osnova to i uradi, a ujedno i savjetujem da u budućim slučajevima prije slične namjere to ne obznanjuje na ovakav senzacionalistički način jer time dovodi u pitanje nepristrasnost samog postupka i prava stranke u njemu.

Na kraju, pošto je prijavom obuhvatio dvije službenice Ministarstva pravde i moju malenkost, zaboravio je da prijavom pomene još dva lica, i to novog državnog sekretara Sretena Jakića koga je Vlada na predlog ministra juče izabrala, zato što je lično postupio po rješenju 12.06.2020. godine i obrisao lice iz kaznene evidencije, i sebe kao državnog sekretara u periodu od januara do maja 2022. godine jer nije provjerio zakonitost brisanja evidencije koje propuštanje činjenja meni spočitava”.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest