Ковачевић: Општина ће помоћи породице бораца из Никшића страдалих у ратовима 90-их

Вријеме читања 2 минута

Предсједник Удружења бораца ратова од 1990. године Радан Николић подсјетио је да се 05. 03. 2022. године навршава 18 година од допремања посмртних остатака резервиста из никшићко-шавничке групе, а у априлу – 30. година од злочина у сплитском логору Лора

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић уприличио је пријем за представнике Удружења бораца ратова од 1990. године и представнике породица бораца из Никшића страдалих у ратовима 1991/1999. године. Том приликом предсједник Ковачевић је истакао да се не смију заборавити они који су свој живот изгубили бранећи наш народ и нашу државу.

„Срамно је како су се бивша локална управа и држава у претходном периоду односили према људима који су овој земљи дали оно највредније што су имали – свој живот. Ми ћемо дати допринос да отпочнемо нови однос према јунацима који су бранили животима слободу и свој народ и који не смију бити заборављени“, истакао је предсједник Ковачевић. Предсједник Удружења бораца ратова од 1990. године Радан Николић подсјетио је да се 05. 03. 2022. године навршава 18 година од допремања посмртних остатака резервиста из никшићко-шавничке групе, а у априлу – 30. година од злочина у сплитском логору Лора.

„Злочини који су се 90-их догодили над нашим држављанима су прошли некажњено. Захваљујем предсједнику Марку Ковачевићу и управи коју води, на подршци коју имамо за све наредне активности, са којима бисмо поново подсјетили државне институције на тај злочин, који је злочин над злочинима, који се десио нашем народу, а који су до сада државни званичници и институције игнорисали. Срамно је што су раније званичници Црне Горе потписали са Хрватском споразум у којем се за дешавања у тадашњем рату кривично гоне само наши држављани. Ми се нећемо помирити са тим – да овај злочин над нашим народом прође некажњено. Морају се починиоци процесуирати и одговарати за сваки невино страдали живот“, истакао је Николић.

Присутнима се обратио и предсједник Удружења бораца 90-их Никшић Блажо Ђурковић, који је истакао да је државни врх у претходном периоду игнорисао злочин у Лори и велику захвалност исказао предсједнику Ковачевићу, који се на прави начин односи према жртвама, борцима који су страдали за нашу државу.

У наредном периоду Удружење бораца ратова од 1990. године организоваће бројне округле столове, манифестације и догађаје како би сви били упознати са злочином у којем је страдао наш народ. А ТВ НК снимиће документарни серијал о злочину у сплитском логору Лори.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest