Ковачевић: Општина Никшић донирала 11.000 еура за реконструкцију Специјалне болнице за плућне болести

Вријеме читања 2 минута

Ковачевић и Пејовић/ фото: Општина Никшић
Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић примио је захвалницу од директора Специјалне болнице за плућне болести „Др Јован Булајић“ у Брезовику Предрага Пејовића за веома значајну донацију тој здравственој установи.

Ковачевић се, како је саопштено, захвалио на признању и истакао да му је здравље грађана на првом мјесту.

„Локална управа се од првог дана свог мандата одговорно односи према грађанима. Бригу о њима показујемо и овом донацијом, чија је вриједност 11.000 евра, а која ће сигурно Специјалној болници за плућне болести омогућити да пружи бољу здравствену заштиту свима онима којима је неопходна“, поручио је Ковачевић.

Приликом уручивања захвалнице, како се наводи, Пејовић је истакао да му је задовољство што данас “Никшић има таквог предсједника као што је Ковачевић, који, помажући свима, не заборавља ни здравство”.

Пејовић је подсјетио да је у оквиру Специјалне болнице за плућне болести „Др Јован Булајић“ у Брезовику у наредном периоду планирана реализација два пројекта: Пројекат реконструкције и адаптације Микробиолошке лабораторије, као и Пројекат реконструкције и адаптације Пријемно-амбулантног и дијагностичког павиљона.

„Општина Никшић преко своје Агенција за пројектовање и планирање подржала је ова два значајна пројекта износом од 11.000 евра. За Пројекат реконструкције Микробиолошке лабораторије, који се реализује преко Министарства здравља Црне Горе и СЗО, а у склопу ИПА пројекта, издвојено је 4.000 еура, док је за Пројекат реконструкције и адаптације Пријемно-амбулантног и дијагностичког павиљона Општина Никшић донирала 7.000 еура. Пројекат за реконструкцију и адаптацију Микробиолошке лабораторије подразумијева комплетну адаптацију постојећег простора, као и адекватно опремање радног простора. А комплетном адаптацијом Пријемно-амбулантног и дијагностичког павиљона створиће се услови за квалитетније пружање услуга и већи комфор пацијената, а самим тим и бољи услови рада запослених“, закључио је Пејовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest