Ковачевић за Поглед: “Буџет Никшића богатији за три милиона евра од када сам ја на мјесту градоначелника“!

Вријеме читања 2 минута

Градоначелник Никшића, Марко Ковачевић, данас је боравио у Мојковцу. Ковачевић је посјету искористио како би пружио подршку коалицији “За будућност Мојковца“ као и носиоцу те листе, Веску Делићу. Са Ковачевићем смо разговарали о актуелној политичкој ситуацији у граду на Тари, очекивањима везаним за изборе, као и стању у Никшићу након изборне побједе коалиције коју је он представљао.

Фото: Поглед.ме

Подсјећамо, у недељу 5. децембра ће бити локални избори у Мојковцу на којима ће учествовати  коалиција „За будућност Мојковца“ коју чине ДФ, СНП и РП, Група грађана „Не дамо Мојковац- Конкретно и реално“, коалиције Демократска партија социјалиста „Мојковац наша кућа“ коју чине ДПС, ЛП СД, као и партије „Уједињена Црна Гора-Уједињени Мојковац“, Демократе – Демократска Црна Гора – Мојковац Јуначки“, и Мојковачка УРА- мр Иван Ашанин- Буди одговоран! Може Мојковац!“.

На питање да ли се задовољан функционисањем власти у Никшићу на чијем је челу, Ковачевић је за портал Поглед истакао да су он и његови сарадници врло ефикасни и да је буџет тог града од када је он на власти богатији за три милиона евра.

У ових протеклих пола године урадили смо доста ствари што претходна власт није урадила у претходних 30 година, ефикасни смо и то је најважније. Имамо добре идеје, налазимо врло брзо начине како да их спроведемо у дјело. Успјели смо да одржимо ликвидност општине иако смо имали само 1,5 евра у буџету када сам дошао 10. маја, сада имамо преко 4,5 милиона. Задовољан сам и са миром чекамо наредну годину и пројекте који нас чекају и надам се новим инвеститорима у нашем граду“, рекао је Ковачевић.

Да ли има неких позитивних помака?

Наравно да има, прије свега позитивни помаци се огледају у односу локалне власти према својим грађанима и то је основна импресија коју обичан грађанин има у свом срцу са својом локалном самоуправом. Тај дио смо промијенили, грађани су свјени тога, ону осјећају локалну самоуправу својом. Слободни су да нам се за све обрате, и у једном таквом односу мислим да ћемо имати сасвим добре резултате“, истакао је он.


Градоначелник Никшића истакао је да је јако задовољан предизборном кампањом коалиције “За будућност Мојковца“, а на питање да ли очекује побједу ове коалиције на локалним изборима био је јасан:

Колико сам могао да пратим, заиста сам задовољан када видите једну младост која је спремна да уложи себе и најбоље године свог живота у свој град у оно мјесто одакле су поникли, онда морате да будете задовољни. Ја мислим да ће Мојковчани 5. децембра донијети праву одлуку, да ће већински гласати коалицију „За будућност Мојковца“ и да ће мој пријатељ Веско Делић бити нови предсједник општине Мојковац, веома брзо, до краја године надам се“, закључио је Ковачевић за наш портал.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest