Ковачевићу презентован главни пројекат регулације ријеке Грачанице у зони мостова

Вријеме читања 2 минута

Том приликом предсједник Ковачевић је истакао да у овим и сличним пројектима, који су веома важни за наш град, имају пуну подршку локалне управе

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић заједно са сарадницима присуствовао је презентацији Главног пројекта регулације ријеке Грачанице у зони мостова на чијој изради су, уз подршку Општине, радили конзорцијум фирми Грађевински надзор и лабораторијска испитивања и Е3. Пројекат је ревидован од стране фирме „Nik com“, уз стручну подршку Слободана Бановића.

Том приликом предсједник Ковачевић је истакао да у овим и сличним пројектима, који су веома важни за наш град, имају пуну подршку локалне управе.

„Посебно је важно што је пројекат рађен по свим међународним стандардима. Тиме чувамо нашу животну средину“, истакао је предсједник.

Пројект менаџер из УНДП-а Виктор Суботић је истакао да је циљ пројекта стварање интегралног приступа управљању ризицима од поплава у сливу ријеке Дрим, уз унапређење капацитета на регионалном, националном и локалном нивоу и побољшање отпорности угрожених заједница у сливу на поплаве узроковане климатским промјенама.

„У оквиру националне компоненте пројеката, подржана је структурна мјера израде Главног пројекта регулације ријеке Грачанице на дионицама уз постојеће мостове. Иницијативу су покренули Министарство и Општина Никшић 2019. године. Иста је оцињена као приоритетна, узимајући у обзир историјске податке о поплавама, као и угроженост ријеке Грачанице, посебно у индустријског зони и низводном дијелу, уз то препознајући значај мостова као инфраструктуре чија дугорочна стабилност одржава локалне заједнице“, казао је Суботић који се посебно захвалио тиму Општине Никшић за одличну сарадњу током израде Главног пројекта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest