Кријумчарење цигарета: Шест ухапшених, заплијењена возила коришћена за шверц

Полиција је јуче, у двије координиране акције, пресјекла правце кријумчарења на подручју Рожаја и Никшића, у близини границе са Србијом, односно Босном и Херцеговином.

Одузете цигарете (фото: Управа полиције)

Из Управе полиције је саопштено да је одузето 142 пакета цигарета различитих марки, ухапшено шест особа и привремено је одузето шест возила која су коришћена за извршење кривичних дјела.

„У објекту који је власништво Б.М. из Рожаја полиција је претресом пронашла и одузела 62 пакета цигарета без акцизних маркица, кафу, разну текстилну гардеробу, као и четири теренска моторна возила, од којих три без регистарских ознака која су, како се сумња, коришћена за извршење кривичног дјела“, пише у саопштењу полиције.

Како се наводи, Б.М. је ухапшен због сумње да је извршио кривично дјело недозвољена трговина и спроведен надлежном државном тужиоцу.

У другој акцији, у близини границе са Босном и Херцеговином контролисана су два возила, Мерцедес МЛ и комби возило ВW Транспортер у којем је пронађено 80 пакета цигарета без акцизних маркица.

„Овом приликом, због сумње да су извршили кривично дјело кријумчарење у покушају ухапшени су В.Д. (25), В.Д. (44), В.Н. (56), М.М. (41) и В.М. (20) из Никшића, док се у сарадњи са надлежним државним тужиоцем спроводе даље активности, између осталог и претресање више локација на територији општине Никшић, као провјера и утврђивање чињеница и околности у односу на евентуалну повезаност са одређеним кривичним дјелима из претходног периода“, саопштено је из полиције.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest