„KRIMIGENO PONAŠANJE DEJANA SAVIĆEVIĆĆA“ Opština Zeta: Od braće Drešaj ne smije „živ da se čuje„

Foto: Jutjub printskrin/MNE sport TV

Odluka Disciplinske komisije FSCG da vrati FK Zetu i FK Budvu u treći rang takmičenja, i ne dozvoli im učešće u Drugoj ligi predstavlja vrhunac kriminalnog i samovoljnog ponašanja Dejana Savićevića i njegovih poslušnika koji su uništili crnogorski fudbal, kako klupski, tako i reprezentativni, saopšteno je iz Opštine Zeta.

Kako ističu, zbog ove kriminalne i politički motivisane odluke, očekuju da SDT hitno pokrene istragu protiv Dejana Savićevića i članova Disciplinske komisije koji na svaki način pokušavaju da spriječe njegovu smjenu, i tako nastave siguran sunovrat crnogorskog fudbala.

– Posebno je simptomatično da Dejan Savićević i njegovi evnusi u Discplinskoj komisiji koji su glasali za ovu odluku, sve ovo čine nakon objave da će FK Zeta preći u vlasništvo Opštine, ali i nakon završenih lokalnih izbora u Budvi, gdje je Savićevićev DPS ostao u opoziciji. A pošto je Savićevićeva smjena sa funkcije predsjednika FSCG više nego izvjesna, ovakvim odlukama pokušava da obezbijedi podršku jednog broja klubova iz Sjeverne regije, i da novim zloupotrebama nastavi da određuje ko će biti prvak, ko će ispasti iz Prve, ko iz Druge lige, a ko ne može da napreduje uprkos rezultatima, kao što su to FK Zeta i FK Budva – tvrde iz Opštine Zeta.

Oni javno pitaju Savićevića, zašto nije ovakvu odluku donio nakon namještene utakmice Mladost – Dečić što su čitava Crna Gora, region, ali i svijet, vidjeli u direktnom prenosu.

– Zašto su Dejan Savićević i njegova Disciplinska komisija ćutali na polufinalnu utakmicu kupa između Jezera i Dečića? Zato što ne smije od braće Drešaj živ da se čuje, ali zato misli da može da uništava zetsku fudbalsku mladost ovakvim kriminalnim odlukama, a da ne dobije zasluženi odgovor. Nije se Savićević oglasio ni nakon posljednjeg kola Druge lige, gdje su bili rukometn,i a ne fudblaski rezultati, i pošto čitava Crna Gora vidi kako se namještaju utakmice u Prvoj i Drugoj ligi, Dejan Savićevć misli da može Zetu i Budvu da kažnjava za sve druge – istuču iz ove opštine i pozivaju fudbalsku i sportsku javnost, ali i predstavnike ostalih fudbalskih klubova, da bojkotuju učešće u crnogorskoj ligi, dok Dejan Savićević sam ne podnese ostavku, ili bude smijenjen na sjednici koju ne smije da zakaže.

– Opština Zeta obavještava javnost da će svim pravnim sredstvima stati uz svoj klub i neće dozvoliti njegovo gašenje što je sve vrijeme cilj Dejana Savićevića, jer ne može oprostiti FK Zeta što je prvi šampion u nezavisnoj Crnoj Gori. Takođe, nakon opravdanog gnijeva i revolta građana Zete, razmotrićemo da Dejana Savićevića i sve članove Disciplinske komisije koji su glasali za ovu antizetsku odluku proglasimo persoanama non grata, jer takvi ljudi ne zaslužuju ni trunku poštovanja, a kamoli zetskog gostoprimstva – zaključuje se u saopštenju.
Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest