Кривична пријава против Станковића, Катнића и осам специјалних тужилаца

“Кривичну пријаву против Ане Бошковић, одбацила је тужитељка Стојанка Радовић. Због одбијања да онемогући даље фалсификовање планова, одбацивањем пријаве против Ане Бошковић, Грађанска Акција је поднијела кривичну пријаву против Стојанке Радовић.

Катнић и Станковић

Предсједник Грађанске алијансе Божидар Вујичић је оцијенио да је Тужилаштво једина институција у Црној Гори која може да онемогући, како тврди, даље вршење кривичног дјела.

Због сумње на злоупотребу службене дужности и фалсификовање детаљних урбанистичких планова, Грађанска акција је поднијела до сада кривичне пријаве против вршиоца дужности врховног државног тужиоца Ивице Станковића, главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и осам специјалних тужилаца, Ане Бошковић, Стојанке Радовић, Веселина Вучковића, Ђурђине Нине Ивановић, Вељка Рутовића, Радмиле Ћуковић, Живка Савовића и Зорице Милановић.

Предсједник Грађанске акције Божидар Вујичић казао је да су прву кривичну пријаву поднијели против специјалне тужитељке Ане Бошковић, пишу Вијести.

“Она је одбацила кривичну пријаву Грађанске Акције, против бивших министара Министарства одрживог развоја и туризма Бранимира Гвозденовића, Павла Радуловића и в.д. министра и предсједника Владе Душка Марковића, из разлога што су на сајту министарства објавили као важеће, истекли Детаљни урбанистички план Будва Центар измјене и допуне и Детаљни урбанистички план Бечићи, планови су престали да важе 2014. године. Тужитељка Ана Бошковић одбацила је пријаву уз тумачење, истовјетно као и тумачење надлежног министарства, да су истекли планови „оживљени“- продужени. Тужитељка је на тај начин омогућила даље фалсификовање планова”, навео је Вујичић.

Он тврди да је тужитељка омогућила фалсификовање планова иако је била упозната са пресудом Управног суда и одлуком Уставног суда, у којим одлукама су судови заузели став да планови важе само до истека рока на који су усвојени и да се након тог рока не могу користити, „оживљавати, већ се морају израдити нови планови.“

“Кривичну пријаву против Ане Бошковић, одбацила је тужитељка Стојанка Радовић. Због одбијања да онемогући даље фалсификовање планова, одбацивањем пријаве против Ане Бошковић, Грађанска Акција је поднијела кривичну пријаву против Стојанке Радовић. Пријаву против Стојанке Радовић одбацио је специјални тужилац Веселин Вучковић, Грађанска Акција је због сумње на фалсификовање планова поднијела пријаву против Веселина Вучковића и тако редом против свих осталих тужилаца поднијета је пријава, због сумње на фалсификовање планских докумената. Фалсификовање јавних службене исправе, представља кривично дјело из члана 414 Кривичног закона ЦГ, за које дјело је запријећена казна затвора од три мјесеца до пет година”, нагласио је Вујичић.

Оцијенио је да је Тужилаштво једина институција у Црној Гори која може да онемогући, како тврди, даље вршење кривичног дјела. “Наведени тужиоци одбили су да зауставе кривично дјело фалсификовање планова, односно подржали су фалсификовање планова. Грађанска Акција наставиће даље активности, на онемогућавању фалсификовања планова, надамо се да нови министар Министарства одрживог развоја и туризма и нови предсједник Владе Црне Горе неће дозволити да се убудуће, око 330 локалних планских докумената у Црној Гори фалсификује, који се у овом тренутку фалсификују, са несагледивим и ненадокнадивим последицама за Црну Гору”, закључио је Вујичић.

ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial