Кривокапић, Абазовић и Бечић бирају шефа АНБ-а и полиције консензусом!

Наш портал је имао увид у писмо које је Кривокапић послао лидеру коалиције “Црно на бијело”.

“Имајући у виду ваше и захтјеве осталих колега у парламентарној већини, остварени резултат на изборима и тиме број освојених посланичких мјеста, као и специфичност политичког положаја коалиције ЦнБ, предлажем да овој коалицији припадну следећи ресори:

⁃ Потпредсједник Владе који је уједно министар одбране, а са фокусом на борбу против криминала и корупције.
⁃ Министарство пољопривреде
⁃ Министартство културе и информисања (сматрам да је ово исправнији назив овог ресора с обзиром на то да оно покрива медијску регулативу)

Сагласан сам са вашим предлогом да се на челу Управе полиције, АНБ-а, као и кључних позиција у Војсци Црне Горе мора поштовати принцип професионалности, те да се одабир тих кадрова врши консензуално.

Примјетићете да се у овом тренутку нисам бавио расподјелом испод нивоа министарстава, а то је мотивисано искључиво потребом да се што је могуће прије дође до рјешења за владу. Сматрам да је сваки нови дан ДПС-а на власти огромна, ненадокнадива штета за грађане Црне Горе и државу. Ко год буде поступак формирања нове владе продужавао зарад било каквих парцијалних интереса, тај извјесно ради, свјесно или несвјесно, у корист бившег режима. Стога, упорно апелујем на све стране да покажу зрелост и одговорност у овом историјском тренутку како би одбранили тешко извојевану, заједничку побједу, написао је Кривокапић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest