Кривокапић није дошao на саслушање: Као предсједник Владе нисам дужан да откривам свој извор информација

Вријеме читања 2 минута

Кривокапић је јуче рекао да се неће појавити на сједници Одбора и да је његова изјава непромијењена

Здравко Кривокапић

Одбор за безбједност и одбрану почео је сједницу на којој је требао да обави контролно саслушање поводом изјаве премијера Здравка Кривокапића да му се припремало хапшење након што потпише Темељни уговор са Српском православном црквом, међутим предсједник Владе се није појавио.

Да неће доћи на данашње саслушање, Кривокапић је саопшио још јуче након премијерског сата, истичући да и даље стоји иза изјаве, али да нема законску обавезу да дође на сједницу.

Ни вршилац дужности директора полиције Зоран Брђанин не присуствује сједници због састанка са директором полиције Словеније.

Хапшење је, како је тврдио Kривокапић, требало да се обави по налогу Kатнића, који је то негирао. За саслушање су гласали посланици Демократског фронта, Демократске партије социјалиста и СДП-а.

„Дозволите ми да вас одмах на почетку информишем да се нећу појавити на контролно саслушање из разлог који сам навео и за контролно саслушање о шверцу цигарета. Та одлука о саслушању ме ни на који начин не обавезује… Основи за позив за моје саслушање су потпуно неосновани. Као предсједник Владе нисам дужан да мој извор информација откривам“, наводи се у допису који је Кривокапић упутио Одбору.

Владимир Мартиновић из Демократа казао је да подржава све што је премијер навео и да се тачно зна која је његова обавеза.

Он је додао да нису тачне информације да је било који премијер у ранијем периоду био позван и присуствовао сједници Одбора за контролно саслушање. Нагласио је да премијер није нигдје обавезан по закону да присуствује овој сједници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest