Кривокапић од партија тражио имена кандидата за министре: Покушава да састави владу у првој половини новембра

Како им је саопштено, ако странке то не ураде у наредних неколико дана, мандатар ће изаћи са својим предлогом Владе.

Здравко Кривокапић

Мандатар за састав нове владе Здравко Кривокапић упутио је синоћ писмо представницима владајуће већине у коме тражи да му доставе имена кандидата за министре, и то у ресорима који су им припали, потврђено је Дану из више извора.

Како им је саопштено, ако странке то не ураде у наредних неколико дана, мандатар ће изаћи са својим предлогом Владе.

Све би, према сазнањима Дана, требало да буде завршено у наредних неколико дана.

Из тима мандатара за састав Владе Здравка Кривокапића јуче су поручили да још чекају одређене одговоре на предлог расподјела ресора у новој влади.

Мандатар, како сазнаје Дан, чини све да формирање владе буде готово у првој половини идућег мјесеца.

Дан незванично сазнаје и да ће се мандатар до краја седмице обратити јавности по том питању.

Из Кривокапићевог тима су казали да су предлози о расподјели министарстава упућени коалицијама и да још очекују одређене одговоре у оквиру временског рока који су одредили.

“Након тога, услиједиће коначни предлог мандатара о саставу прве демократске владе у историји Црне Горе, који ће бити упућен Скупштини на изгласавање. Наша намјера је да Влада буде изгласана у року који је мандатар најавио”, поручили су из Кривокапићевог тима, а преноси ТВ Вијести.

Из Кривокапићевог тима су потврдили да је мандатар претходних дана разговарао са лидерима ДФ-а и осталим лидерима побједничких коалиција, али нијесу жељели да откривају детаље, уз најаву да ће то урадити у наредном периоду.

Политички аналитичар Сергеј Секуловић истиче да мандатар примарно одговара за рад Владе, па му се мора омогућити одређени маневарски простор да реализује своју идеју и визију.

“Ако се мандатар ограничи до те мјере да не може да дјелује, онда он није оно што би предсједник Владе морао да буде”, казао је Секуловић за Антену М.

Он вјерује да ће Кривокапић успјети да формира Владу, али да је питање колико ће она трајати.

“Мислим да је примарни проблем између Кривокапића и лидера ДФ-а у могућности да би, евентуално, нека партија чији би Кривокапић био лидер имала озбиљне проценте. Неке анкете и истраживања показују да је Кривокапић веома популаран у црногорском друштву”, сматра Секуловић.

ИН4С

One thought on “Кривокапић од партија тражио имена кандидата за министре: Покушава да састави владу у првој половини новембра

  1. Krivokapicu do pocetka.kampanje, nijesmo znali da postojis. Morad da ispostujed.DF
    .Ne slusaj Miska koji cuva svoje i sestrine mione. Ne.slisaj.eng.ambasadorku koja.drzi Mu stranu. Koliko je para.tiko mizike

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial