Кривокапић поручио Милу Ђукановићу: Све сте нас завадили, у једној руци ватра, а у другој вода

Бивши премијер Црне Горе Здравко Кривокапић реаговао је на ауторски текст предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, поручивши му да је цијели народ завадио. 

Саопштење Кривокапића преносимо у цјелости: 

Мило Ђукановић у јучерашњем ауторском тексту позива на јединство Црногорце, умјесто да им свечано предочи план враћања покрадене Црне Горе у џепове Црногораца.

И малом ђетету је јасно, да повод није помирење, већ покушај да се сакрије да се Рогамски договор изјаловио.

Забрињава чињеница да један аутократа почиње да даје часове о демократији и слободној вољи грађана, када постоје бројни докази који сви знамо о његовом начину поимања демократије, буквално у стилу: Све се може купити.

Као предсједник државе треба да одговорите: Шта сте све договорили са неуставним и нелегитимним премијером и тајно и јавно, а не да сада прескачете тај дио и нападате легитимну 42 Владу.

Господине Ђукановићу, Ви и Ваши претходници сте оставили спржену земљу, од уништене и осиромашене индустрије, до бруталне сјече шуме и бесправног и безобзирног арчења пијеска, давања обновљивих извора енергије пријатељима и блиским сарадницима, од шверца цигарета до формирања два клана шверцера наркотика, од свакодневних убистава наручених или случајних, од службе која чак прислушкује и СДТ….

Господине Ђукановићу нека Вам аплаудирају они којима сте дали државну имовину; они који се надају да ће имати све, а завршавају иза затворских решетека; они са којима сте политичку идеологију градили, а сада Вас из Београда са смјешком посматрају; они са којима сте тајно договарали, а свједоци су Вам Цане Суботић, Мохамед Дахлан, Мухамед Рашид, Беба Поповић и др; они који су организовали тројке као за вријеме Информбироа; оне међународне адресе које су навикле да лобирања и Вашу слаткоречивост и обећања прихватају; бројни контраверзни бизнисмени од којих поштени политичари зазиру…

Ви тобож о помирењу, а Ви сте све нас завадили, јер Вам је у једној руци ватра, а у другој вода, па ајде да се играмо (дјечје игрице које воли и Ваш неуставни премијер).

Да постоји кантар који мјери љубав према држави волио бих да се са Вам опробам на том и таквом кантару.

Ви и већи дио ваших следбеника сте интересно везани за Црну Гору, а када дође стани пани први би је напустили, или се негђе у шуму одметнули.

Ми другу кућу немамо до Црне Горе, а мјесто у њој може наћи свако, ако је човјек.

Због компетенције и хватања у коштац са затеченим проблемима, борбе за достовајнство сваког човјека, слободу и правду, али и повећање животног стандарда, срушена је 42. Влада. То је Влада која је истински бранила Црну Гору, а не Влада која театрално ставља церемонијални потпис на Темељни уговор, а иза леђа намигује да се насрће на Цркву.

Вама је НВО ЦПЦ поштапалица, и за Вас има наде, јер идете у Васељенску патријаршију, искључиво и само поштујући канонски поредак. У нескривеној мржњи према МЦП, Вашим пријатељима у Европском парламент сте сугерисали да се у њиховом нацрту Извјештаја Европског парламента за Црну Гору умјесто СПЦ, што користе и неки Ваши медији, користи Црква Србије.

Господине Ђукановићу, Ви имате и искуство и савјетнике, од којих би неки да је правне државе, савјете Вам пружли из Спушког затвора, да покажите да сте државник и поштујући Устав да цијените и поштујте сваког грађанина.

Дијелећи нас и овим ставом, уводећи Вашу омиљену тему након 70 година о четницима и партизанима, све нас враћате у прошлост, а ми желимо да проживимо садашњост и да имамо будућност достојну битисања. Зато Вас посебно боли успјех пројекта ове Владе Европа сад, јер добро знате да сте и Ви то могли одрадити, али Вас није интересовало издизање квалитета живота грађана.

Црна Гора ће бити преображена и помирена када не будемо истицали: Ми и Они, Ваши и Наши, један и други блок…….

Живимо са златним правилом: Не учини ништа другоме, што не би волио да други учини теби.

Извор: Дан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest