Кривокапић позвао на разговор лидере ДФ-а, састанак у петак!

принтскрин

Премијер Здравко Кривокапић заказао је за петак састанак са лидерима Демократског фронта Андријом Мандићем и Миланом Кнежевићем, сазнаје Борба.

Кривокапић ће у свом кабинету посебно разговарати са Мандићем и Кнежевићем око реконструкције Владе Црне Горе, односно, њеном будућем концепту.

Након састанка у петак биће јасније да ли ће и на који начин доћи до реконструкције извршне власти, те да ли ће се окончати вишемјесечна криза која оптерећује односе унутар парламентарне већине, што се одражава и на функционисање саме Владе.

фото: ДФ

Подсјетимо, прије двије недеље највећи конституенти парламентарне већине- ДФ и Демократе су постигли договор да би актуелну Владу требало реконструисати и политички оснажити након дешавања на Цетињу приликом устоличења Митрополита Јоаникија и покушаја државног удара од стране ДПС-а.

У заједничком саопштењу ДФ-а и Демократа наведено је да би реконструисана Влада умјесто 12 требало да има 18 министарстава и три потпредсједника, с тим што би потпредсједници могли бити и ресорни министри. Такође је назначено да би чланови Тужилачког савјета требали бити бирани на сједници Скупштине на којој се буде бирала реконструисана Влада.

На договор ДФ-а и Демократа који подразумијева укључивање политичара у Владу, није благонаклоно гледала УРА која се залаже реконструкцију али на екпертском нивоу.

Међутим, прије два дана лидер УРА-е и потпредсједник Дритан Абазовић поручио је да нема ништа против политичког оснаживања извршне власти и да би се о тој идеји могло разговарати.

Треба истаћи и да је сам премијер Кривокапић, недуго након договора ДФ-а и Демократа, пристао на реконструкцију Владе и више ресора који су се показали исувише гломазним и нефункционалним.

Остаје да се види, да ли ће премијерове консултације са лидерима ДФ-а у петак разјаснити ситуацију око реконструкције Владе и на који начин би се иста могла спровести.

One thought on “Кривокапић позвао на разговор лидере ДФ-а, састанак у петак!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest