„Криза идентитета“ в.д. директорице ККЦГ: Ђуровић Раонић сама себи упитила допис , па саму себе замолила за помоћ

„Поштована директорка, обраћам Вам се са молбом ангажовања једног клиничког љекара на Клиници за очне болести. Потреба за њим постоји због изузетно великог обима посла на клиници, како конзервативног тако и оперативног дијела, а нарочито на хелиант процесу“, наводи се у допису директорице Клинике за очне болести, који је упутила себи, тј. директорици КЦЦГ-а.

Данијела Ђуровић Раонић

Вршилац дужности директора Клиничког центра Црне Горе Данијела Ђуровић Раонић одлучила је да у току епидемије коронавируса запосли додатни кадар на Клиници за очне болести, гдје је по свему судећи и у новембру задржала функцију директора, па је самој себи упутила молбу, адресирану са једне на другу функцији, пише Дан.

Поштована директорка, обраћам Вам се са молбом ангажовања једног клиничког љекара на Клиници за очне болести. Потреба за њим постоји због изузетно великог обима посла на клиници, како конзервативног тако и оперативног дијела, а нарочито на хелиант процесу“, наводи се у допису директорице Клинике за очне болести, који је упутила себи, тј. директорици КЦЦГ-а.

Допис са клинике потписала је са оба презимена, а насловила га је на Данијелу Раонић.

Она у обраћању себи наводи : „Напомињем да је клиника за офтамологију примарна, секундарна и терцијална дјелатност за општине Подгорица, Даниловград и Колашин, а секундарна и терцијална за цијелу Црну Гору. С поштовањем, директорка клинике за очне болести Данијела Ђуровић Раонић“.

Спорни допис датиран је на 4. новембар 2020. године под бројем 03/01-25437.

Влада је крајем октобра именовала Ђуровић Раонић за в.д. директора КЦЦГ, након што је неуролог Јевто Ераковић однио оставку на ту функцију због неспојивости са посланичком у Скупштини Црне Горе.

Она ће бити вршилац дужности до именовања директора КЦЦГ, а најдуже до шест мјесеци.

Ђуровић Раонић је радни однос започела 1998. године у Дому здравља Подгорица, а након приправничког стажа радила је у служби Хитне медицинске помоћи. Од 2000. године запослена је на клиници за очне болести.

На функцију директорице те клинике именована је 2018. године, када ју је управо Ераковић поставио на то мјесто.

Нова в.д. директорица супруга је Радула Раонића, савјетника одлазећег премијера Душка Марковића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *