Крстовић лично наручио контејнере, ћерка контролисала испоруку

Вријеме читања 2 минута

Наиме, према оцјени доказа Будимир Крстовић је лично наручио из фирме у Еквадору три контејнера банана у којима је било скривена огромна количнина кокаина

Крстовићи, фото: Жана Бојанић/Дан

Апелациони суд одбио је жалбе изјављене на продужење притвора Будимиру и Марини Крстовић који се терете да су набавили и организовали пребацивање 1.400 тона кокаина високе чистоће из Еквадора у Црну Гору.

У образложењу суда наводи се да су оцјеном доказа из списа предмета првостепеног суда, до нивоа постојања основане сумње утврдили да су осумњичени учинили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, према оцјени доказа Будимир Крстовић је лично наручио из фирме у Еквадору три контејнера банана у којима је било скривена огромна количнина кокаина.

Његова ћерка Марина је комуницирала са власником фирме у Еквадору из које су контејнери стигли, помно је пратила њихову испоруку, као и царињење у Луци Бар.

Осумњичени Будимир Крстовић је, како се наводи у списима предмета, основано сумњив да је током јула и августа 2021. године, у Еквадору неовлашћено ради продаје набавио, апотом и неовлашћено ради даље продаје држао у свом магацину у Мојановићима у близини Подгорице 1.400 кг кокаина.

Окривљена Марина Крстовић је учествовала у набављању и организацији транспорта пошиљке у којој су се налазиле банане и опојна дрога кокаин, тако што је све детаље договарала на енглеском језику са продавцем банана власником фирме “ЦОЕXФРУИТ С.А” из Еквадора, а потом пратила кретање пошиљке током транспорта од луке у Еквадору до Луке Бар. Затим је организовала царињење пошиљке са бананама у којима се налазила опојна дрога, те након тога пратила пријем и организовала ускладиштење товара у магацин у Мојановићима”, наводи се у списима предмета, пишу Дневне новине.

Истиче се да имајући у виду да се послом поручивања, набавке, контроле транспорта, царињења, а потом и ускладиштењем поручене робе осумњичена бави од раније, што указује на основану сумњу да иста има потпуну контролу над товаром , то произилази и сумња да је окривљена знала да се у предметном товару налази и опојна дрога.

Такође, и по оцјени овог суда поступак смјештаја предметног товара у магацине, а посебно банана у хладњаче на тзв. сазријевање, умањује могућност да би до предметне опојне дроге могло доћи било које непознато лице, изузев окривљених и њима повјерљивих лица.

Основана сумња да је осумњичени Будимир Крстовић извршио кривично дјело које му се ставља на терет произилази из чињенице да је окривљени предметне контејнере лично купио, те да су од три контејнера који су стигли у Луку Бар један отпремљен за Србију, у којем су биле спаковане само банане, да би друга два ко нтејнера, од којих се у једном налазила опојна дрога кокаин, усмјерио у мјесто Мојановићи гдје се налази његово складиште.

“Што указује на основану сумњу да је контролисао кретање овог контејнера из разлога што се у њему налазила опојна дрога кокаин ради даље продаје, јер је и по оцјени овог суда нелогично да би било које особе без знања окривљеног количину од 1.400 кг опојне дроге кокаин спаковале у наведени контејнер са бананама које су стигле у његов магацин и под потпуном његовом контролом”, наводи се у одлуци суда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest