Крунисано вишедеценијско пријатељство: Потписан акт братимљења између Општине Будва и Градске Општине Врачар

Данас су у сали СО Будва, предсједници двије општине, Марко Царевић и проф.др. Милан Недељковић потписали су акт братимљења између Општине Будва и Градске Општине Врачар чиме је сарадња двије општине на туристичким, привредним, културним, спортским, научним и свим другим пољима гдје за то постоји могућност и обострани интерес подигнута на виши ниво.

Након потписивања акта о братимљењу, предсједник Општине Будва је казао да је идеја о оваквом виду повезивања једне од централних општина Београда и Будве стара деценијама али да се прилика за реализацију указала када су се стицајем околности он и његов пријатељ, чувени интервентни кардиолог проф. др. Милан Недељковић нашли на челу двије општине.

“Ово је за мене један врло важан тренутак, испуњен емоцијама, јер повезивати се и склапати пријатељства у овим временима је прави пут, Ви добро знате куда иде овај свијет и шта се све дешава и у складу с тим мислим да треба радити на стварању добрих односа, јер тиме трасирамо себи пут да би могли да се бавимо реалним животним проблемима. Овим братимљењем смо реализовали једну нашу идеју која је проистекла из вишедеценијског сусретања и дружења а која су се конкретизовала када се мој пријатељ академик професор Милан Недељковић нашао на челу Општине Врачар а моја маленкост на истој позицији у Општини Будва. Пријатељства се крунишу на овакав начин а ми планирамо још сличних повезивања са градовима у Европи па и ван Европе“ закључио је је на церемонији братимљења Будве и Врачара први човјек црногорске метрополе туризма Марко Царевић.

Уважени предсједник Градске Општине Врачар проф. др. Милан Недељковић је овом приликом истакао да је љубав Србије и Врачара према Црној Гори и Будви велика . Мојим доласком на чело Градске Општине Врачар 2016. године почела је и наша сарадња. Врачар је административни, финансијски, културни и историјски центар. Желео сам да са људима који су ми узор успоставим један квалитетан однос на свим пољима и на обострано задовољство. Ово је један легат како за нас на Врачару тако и вама у Будви. Поносни смо што смо направили и званично потписали једну сарадњу која ће трајно да траје и коју нико не смије да поремети – закључио је на крају свог излагања Предсједник Градске Општине Врачар проф. др. Милан Недељковић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest