Кукуличић у притвору због расправе, а Вељовић и други који су насртали на полицију на слободи

Вријеме читања 2 минута

Реаговање Демократског фронта
Кукуличић у притвору због расправе, а Вељовић и други који су насртали на полицију на слободи

Одређивање притвора нашем истакнутом активисти, храбром и слободном човјеку, Мому Кукуличићу, још је један доказ да су судство и тужилаштво и даље робови ДПС. Неки изгледа још нијесу свјесни да ће одговарати за то што су служили политици ДПС а не правди, као у овом случају. Срамно је да за вербални дуел између Кукуличића и неких двадесетак лица из ДПС буде кажњен Кукуличић, који је само бранио интересе свога мјеста од познатих штеточина на челу са Иваном Вуковићем. Подсјетимо, за физички напад на полицију Веселин Вељовић је пуштен да се брани са слободе и вјероватно неће бити ни оптужен за то кривично дјело, док се Момо Кукуличић притвара због тога што је размијенио пар реченица са политичко- криминалном групом Мила Ђукановића и његовог потрчка Ивана Вуковића.
Имамо информацију да је притвор за Кукуличића тражио лично ВД ВДТ-а Дражен Бурић, па га питамо зашто притвор није тражио и за све оне на Цетињу који су два дана бранили слободно кретање другим грађанима Црне Горе, насртали на полицију, вријеђали, и свим и свачим гађали органе реда. Јасно нам је да је и Бурић дио хоботнице Мила Ђукановића, али због јавности констатујемо да су та лица изузета од кажњавања, иако постоје снимци и јасни докази за процесуирање, док је Кукуличић притворен без икаквог разлога, односно на инсистирање Ивана Вуковића.
Зашто Иван Вуковић мисли да након његовог личног учешћа у физичкој забрани кретања грађана Црне Горе, конкретно Митрополита Јоаникија, монаштва и вјерујућег народа на Цетињу, треба да буде дочекиван аплаузима од вјерујућег народа у Зети и другим мјесним заједницама у Подгорици. Очигледно, у својој бахатости очекује да права која ускраћује другима треба да важе само за њега и присталице ДПС.
Због чега Бурић није процесуирао све оне који су кршили закон и ограничавали слободу кретања на Цетињу одговориће новом тужилаштву и имати прилике да објасни ове различите аршине.
Иначе, нервоза и фрустрације Вуковића трају од парламентарних избора 2020. када је у Подгорици поражен са тридесет хиљада разлике, и умјесто да у њему проради нешто људско, да се постиди и сам повуче са функције коју не заслужује, он наставља да малтретира читави град увлачећи га у огромне дугове и ненамјенско трошење средстава, зашта ће свакако морати да одговара.
И Зета је посебно на удару Вуковића и његове самовоље, а Момо Кукуличић је управо стао у одбрану Зете и њених грађана. Демократски фронт тражи да Кукуличић одмах буде пуштен из притвора, а ДПС-у и Вуковићу поручујемо да се припреме за тежак пораз на локалним изборима, што ће бити и коначни крај ове криминалне организације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest