KURTIJEVI SRBI NAVUČENI NA KOKAIN! Nova afera trese Leposavić! Isplivao novi snimak kako u zgradi opštine koriste opijate

Foto: Nacionale/printskrin

Albanski mediji objavili su sinoć nove snimke na kojima se čuje i vidi kako pojedinci u opštini Leposavić na čijem je čelu Kurtijev gradonačelnik Ljuljzim Hetemi šmrču kokain.

Iako albanski portal „Nacionale“ nije objavio imena “šmrkača”, na snimku se jasno čuje kako govore srpski, što ukazuje da je riječ o Kurtijevim Srbima koji su pristali da rade u opštini za Kurtijevog gradonačelnika.

Prenosimo vam tekst koji se od sinoć dijeli albanskim medijima.

Pored smjenjene potpredsjednice Leposavića Dragane Miletić, tu su i drugi radnici koji su plaćeni iz budžeta tzv. Kosovo. Čak dvojica radnika uzimaju drogu u istoj kancelariji u kojoj je viđena kako konzumira kokain već otpuštena potpredsjednica Miletić.

„Nacionale“ takođe ima imena ovih opštinskih radnika, ali ih neće objaviti kako ne bi uticao na istrage Tužilaštva.

Pored radnika, Nacional je iz sopstvenih sredstava obezbijedio i druge slike na kojima se vide i drugi radnici opštine. Čak se sumnja da se na snimku koji ćete vidjeti u nastavku naći i srpski policajac inicijala P.R.

List je potvrdio da se na spiskovima policije u Leposaviću nalazi policajac sa istim podacima kao i mi. Tako se pojavljuje na spiskovima policijskih službenika. Međutim, nećemo objavljivati ime policajca, dok ne bude potvrda institucija koje imaju ime.

Da bi mogao biti policajac, to potvrđuju i ironije i uvrede koje su drugi ljudi uputili policiji na drugom snimku gdje se konzumira droga.

„Gazeta Nacionale“ je sve ove materijale već dostavila bezbjednosnim i pravosudnim institucijama, a one su nastavile istrage za izvršenje krivičnih djela koja su sankcionisana Krivičnim zakonikom tzv. Kosova.

S druge strane, nakon objavljivanja snimka od strane „Nacionalea“, zamjenica gradonačelnika Leposavića Dragana Miletić dobila je otkaz.

Međutim, predsjednik opštineLjuljzim Hetemi upozorio je da će svi oni za koje se dokaže da su umješani u ovakve akcije biti otpušteni.

Tužilaštvo u Mitrovici je, pak, izdalo saopštenje kojim potvrđuje pokretanje istrage.

„Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštava mišljenje da je u vezi sa objavljivanjem video snimka „Nacionalnog portala“, objavljenog 29.01.2024. za istragu trgovine narkoticima (DHTN) u Prištini, da preduzme sve istražne radnje u vezi sa istragom ovog slučaja, koji se odnosi na umješana lica koja se vide na objavljenim video snimcima, uključujući identifikaciju svih lica, zatim prikupljanje dokaza – video snimaka Nacionalnog portala, i drugih relevantnih dokaza koji su neophodni za istragu i rasvjetljavanje ovog slučaja, u pogledu krivičnog djela „Neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet i promet opojnih droga, psihotropnih i analognih supstanci“ iz člana 267 u odnosu na član 275 stav 1 tačka 1.2 Krivičnog zakona tzv. Republike Kosovo“, navodi se u saopštenju.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest