Лавров савјетује Европу: Чешће слушајте Путинова обраћања

Вријеме читања < 1 минут

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров савјетовао је Европљанима да чешће слушају обраћања руског председника Владимира Путина кад тако добро утичу на тржишта.

Током састанка са члановима Удружења европских компанија у Русији шеф представништва француске компаније „Анжи“ у Русији Албер Григорјан рекао је да су тржишта позитивно одреаговала на Путинову изјаву о ситуацији у енергетској области, те да су се цијене гаса у Европи снизиле 30 одсто.

„Нека чешће слушају (Путинове говоре)“, нашалио се Лавров.

Такође је примијетио да нико од европских лидера није давао било какве изјаве када су цијене нафте и гаса на берзи имале негативне показатеље.

Нико није био посебно забринут“, оценио је шеф руске дипломатије.

Подсјетимо, након што је руски предсједник Владимир Путин изјавио да је спреман да помогне да се стабилизују растуће цијене енергената у свијету, цијене гаса на светском тржишту почеле су значајно да опадају, писали су британски медији. Тог дана, 6. октобра, цијена гаса поставила је нови историјски рекорд, достигавши вриједност од 1.937 долара за хиљаду кубних метара. До краја дана, након обраћања Путина, цијена је пала за преко 600 долара.

Извор: Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest