Лекић: Нова влада биће заштитник достојанства Црне Горе на међународном и унутрашњем плану

Фото: Поглед

Као што сам рекао у последњем јавном наступу нова влада ће бити поред базичног демократског функционисања и са резултатима у борби за реализацију поглавља 23 и 24, у исто вријеме озбиљан међународни партнер и заштитник достојанства Црне Горе на међународном и унутрашњем плану, оцијенио је лидер ДЕМОС-а Миодраг Лекић поводом данашње акције АНБ-а

“За очекивати је да ће се током актуелне политичке кризе у нашој земљи међународни утицаји, укључујући и дјеловање дипломатских представника овдје, одвијати на једино могући начин, тј. у корист основних и универзалних принципа демократије. Што подразумијева поштовање уставног система Црне Горе. То значи да се споља неће улазити у искушења подршке политичким снагама претежно организованог криминала, о чему у својим земљама имају прецизне досијее, посебно о таквим лицима и групама, које у овом тренутку настоје да изврше, за сада неки облик тихог уставног пуча”, навео је Лекић.

А све у, како каже, контексту “спрјечавања легалног конституисања владе у Парламенту, на основу већине, и то већине изборног карактера”.

“Демократска јавност у нашој земљи, не очекује да ће такве овдашње снаге, извјесно одговорне за криминализацију црногорског друштва, а које се вербално-бучно самопрокламују за западне партнере, произвести било какве наклоности озбиљних међународних кругова. У противном, такви би ризиковали одређену компромитацију на нашем, па и на ширем простору. Као што сам рекао у последњем јавном наступу нова влада ће бити поред базичног демократског функционисања и са резултатима у борби за реализацију поглавља 23 и 24, у исто вријеме озбиљан међународни партнер и заштитник достојанства Црне Горе на међународном и унутрашњем плану”, закључио је Лекић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest