Либерали бране ЦГ од окупације њених грађана: Да ли је Србија добила другу Владу?

„Ми либерали нећемо дозволити да крече прошлост, да перу своје биографије и да настављају да сију смутњу својом слаткорјечивошћу док Црну Гору воде ка својем суштинском циљу- посрбљавање, јачање цркве, јачање утицаја Србије, прекрајање историје и печат свега тога желе да добију на попису 2021.

Саопштење Либералног савеза преносимо у цјелости,

Није се ни мастило на потпису о проглашењу Владе осушило, а већ је демантован премијер и његова порука о томе како Црна Гора неће бити друга српска држава. Управо присталице његове листе и других листа које су му дале мандат, славиле су на улицама, не поштујући мјере НКТ, а величајући другу државу. Изгледа да је Србија синоћ добила још једну Владу, јер како другачије објаснити онолике заставе државе Србије на улицама и хорско пјевање националистичких пјесама, клицање Србији и Косову, а све у част избора нове Владе у Црној Гори?

Никаква корист од вербалних вратоломија Здравка Кривокапића нити од сликања са црногорским обиљежијима његових министара, до јуче највулгарнијих националиста и промотера великосрпства. Сви покушаји да умију своје биографије и своја суштинска увјерења и представе се као независни експерти или неко без задње намјере, унапријед су осуђени на пропаст. Ми либерали нећемо дозволити да крече прошлост, да перу своје биографије и да настављају да сију смутњу својом слаткорјечивошћу док Црну Гору воде ка својем суштинском циљу- посрбљавање, јачање цркве, јачање утицаја Србије, прекрајање историје и печат свега тога желе да добију на попису 2021. Поштована господо, није ово више 1920., већ 2020., прошло је стотину година и данас Црна Гора није монета за ваша поткусуривања нити је народ незнавен и заведен да се можете тек тако играти са нашим судбинама.

Плашимо се од погубних посљедица које ће ова Влада оставити и на пољу економије, финансија, просвјете, туризма. Једини критеријум за већину министара био је степен лојалности идеји великосрпства и цркви, док је њихово искуство у другим областим а нарочито на овакво захтјевним пословима, занемарљиво. Али очигледно врло довољно за основни циљ актуелне Владе. По старој матрици, толико пута опробаној, што је Црна Гора слабија и мање развијена, то је, они вјерују, лакши плијен за њихову окупаторску политику.

Оно што нас релаксира јесте што ћемо, прије него ли стигну да направе непоправљиву штету у Црној Гори, ову Владу смијенити, а њене идејне творце заувијек послати на сметлиште историје. Они који су под изговором промјена а из редова грађанске и црногорске политичке опције, прије свега УРА, подржали овакав срамотни конглометар великосрпства и клерикализма и ради личних амбиција и сујета бацили под ноге државу и друштво, такви су већ, а да ни сами нијесу свјесни, завршили на најсраминијм страницама црногорске историје, прије него ли и њихов пројекат овакве Владе.

One thought on “Либерали бране ЦГ од окупације њених грађана: Да ли је Србија добила другу Владу?

  1. А нисте се плашили последица штете по економију,финансије,просвету,здравство од ДПС-а који је покрао и опустошио све што се могло!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *