Маја Мршуља: Најоштије осуђујем нови неваспитани чин, пун мржње и нетрпељивости, у Котору

„Да графити који су исписани и осванули на фасади храму Светог Николе прије неколико мјесеци, нису били случајност нити неки изолован случај, показује поновљени сценарио од прексиноћ, који је узнемирио грађане Котора.“

Маја Мршуља

Маја Мршуља, предсједница Скупштине општине Котор, најоштије је осудила вандалски, недолични чин понашања неколицине појединица који су у вријеме васкршњих празника, у току трајања полицијског сата, оскрнавили светињу коју представља храм Светог Николе у Старом граду Котору и вријеђање супруге которског пароха, о. Немање Кривокапића.

„По други пут у само неколико мјесеци, понавља се најприземнији, неваспитани чин, пун мржње и нетрпељивости, одређених младих људи, који су се дрзнули у нашем граду, препознатљивом по баштињењу мултивјерских и мултиетничких вриједности, урадити овако нешто, на срамоту себи самих, својих породица и осуду грађана Котора, без обзира на вјерску, националну или неку другу припадност.

Да графити који су исписани и осванули на фасади храму Светог Николе прије неколико мјесеци, нису били случајност нити неки изолован случај, показује поновљени сценарио од прексиноћ, који је узнемирио грађане Котора.

Позивам и апелујем на надлежне органе да у што краћем року утврде све околности и чињенице, санкционишу у складу са Законом починиоце овог гнусног чина те да овакво нешто грађани Котора и град Котор више никада не доживи!“, закључила је Мршуља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *