Мали рај на земљи: Британци уврстили црногорску плажу на списак најљепших на свијету

Сама плажа налази се на свега 12 километара је од Будве, а близу ње су и Котор, Тиват, Петровац, Бар, Сутоморе, па је можете посјетити гђе год да сте одсјели, уколико сте у Црну Гору дошли колима

Престижни британски магазин „Гардијан“ саставио је лису 40 најљепших плажа за 2022. годину, а међу њима је и једна у Црној Гори, која је мала, налази се у скровитој ували, и дугачка је око 250 метара, са прозирном водом и ситним, бијелим шљунком, а залеђе је обрасло маслинама и макијама.

Ријеч је о плажи Дробни пијесак, која иако је краси рајски предио, ипак није популарна као што је случај са Плочама, Трстеном, Облатном или Јазом, па ћете на њој ријетко затећи гужву, осим у самом јеку сезоне.

– Црногорска будванска ривијера је један од највећих драгуља у земљи. Плажу Дробни пијесак, мало даље на југу, карактерише смарагдна вода окружена шумовитим планинама, сунцобрани за изнајмљивање, као и два ресторана на плажи који нуде велики избор црногорских јела са роштиља – пише у „Гардијану“.

Сама плажа налази се на свега 12 километара је од Будве, а близу ње су и Котор, Тиват, Петровац, Бар, Сутоморе, па је можете посјетити гђе год да сте одсјели, уколико сте у Црну Гору дошли колима.

На самој плажи постоји веома леп бар, а доступан је и плажни мобилијар, но ту је и дио на који једноставно можете оставити пешкир. Ово је заиста плажа којој треба дати шансу – изгледа веома егзотично, а пружа мир и интимност, те обилује прелијепим кадровима за фотографисање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest