Mandić: Nekoliko predloga o rezoluciji o Jasenovcu, sve je stvar razgovora

Foto: Jutjub printskrin/Skupština Crne Gore
U Skupštini Crne Gore održan je sastanak predstavnika parlamentarne većine o podnošenju rezolucije o Jasenovcu, ali je predsjednik Skupštine Andrija Mandić saopštio novinarima da se razgovaralo o još nekim temama. Mandić nije odgovorio na pitanje da li će i kada predložiti rezoluciju o Jasenovcu. Sastanku je prisustvovao i premijer Milojko Spajić.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je nakon sastanka novinarima kazao je da ima mnogo izazova, ali i razlika među parlamentarnom većinom oko nekih tema koje nemaju podršku srpskog naroda u Crnoj Gori.

„Ali odlučili smo i dogovorili da to sve kroz jedan dogovor svih činilaca parlamentarne većine rješavamo“, kazao je Mandić.

Preksjutra je, kako kaže, sastanak lidera regiona gdje će biti i predstavnici SAD.

„Vjerujemo da će nakon tog razgovora mnoge stvari biti jasnije“, kazao je predsjednik Skupštine.

On kaže da se na današnjem sastanku govorilo o mnogim temama.

„Govorili smo o Rezoluciji o Srebrenici o rezoluciji o Jasenovcu, nismo postigli saglasnost oko svih tih tema, zato što nam je važno da vidimo kako će Vlada na sastanku sa liderima regiona i međunarodne zajednice uspjeti da pozicionira Crnu Goru za ono što joj slijedi. Za svakog građanina Crne Gore najvažniji je put ka EU, a to znači i veće plate i penzije…“, kazao je Mandić.

Mandić ističe da su na sastanku on i lider DNP-a Milan Knežević kazali da žele da Vlada traje puni mandat u proširenom sastavu i da se ne hvata u košta sa temam koje bi skrenule Crnu Goru sa osnovnog puta ka EU.

Nije odgovorio na pitanje da li je uslov za to da se ne glasa za Rezoluciju o Srebrenici, a poručio je da će se o tome izjasniti nakon sastanka lidera regiona.

„Danas o tome ne treba da pričamo. Mi srpski lideti u Crnoj Gori tu rezoluciju i pokušaj da se Srbi proglase genocidnim narodom doživljavamo kao problem“, kazao je Mandić.

Mandić nije odgovorio ni na pitanje da li će predložiti rezoluciju o Jasenovcu.

„Postoji nekoliko predloga vezano za tu rezoluciju. To je sve stvar razgovora i vidjećemo kako će se Vlada i Crna Gora odnijeti sa svim onim što bi trebalo da bude suočavanja sa prošlošću… Mi bi željeli da sve rane u Crnoj Gori liječimo i da se krećemo naprijed“, poručio je Mandić.

Predsjednik parlamenta Andrija Mandić rekao je ranije da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti Rezoluciju o Jasenovcu. Ta rezolucija biće predložena parlamentu Crne Gore.

„Očekujemo stoprocentnu podršku vlasti i opozicije“, rekao je Mandić ranije na Premijeskom satu.

Ta inicijativa uslijedila je nakon što je premijer Milojko Spajić najavio da će Vlada u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija (UN) glasati za rezoluciju o Srebrenici.

RTCG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest