МАНДИЋ: Позвао сам некадашњу парламентарну већину да нађемо рјешење на задовољство свих грађана Црне Горе (ВИДЕО)

Foto: Pogled

Уживо конференцију Демократског фронта можете пратити на порталу Поглед.ме

Свим представницима побједника 30. августа послао сам позив да се сретнемо 2. септембра прије сједнице и договарамо, како би вршили власт у наредном периоду, јер то народ од нас очекује, поручио је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић.

„На овај дан је Црна Гора освојила слободу и стала раме уз раме са свим демократским државама Европе, јер смо посљедња земља у којој је смијењен тоталистички режим“, навео је он.

Нијесу, како додаје, успјели да испуне жељу народа, јер је неко омогућио да у Црној Гори буде важнији секретар из неке амбасаде него народна воља.

„Тако смо добили прво експертску владу, а она није баш таква била. Зато данас двије године након историјске побједе морамо да кренемо испочетка, нажалост“, казао је Мандић.

Сматра да је дошао тренутак за разговор и да нађу рјешење на задовољство свих грађана Црне Горе, а они су, како каже, прихватили да онај ко има највише гласова одлучује

„ДФ је спреман да преузме одговорност за Црну Гору, како би она чим прије постала чланица ЕУ. Ми смо један од носећих стубова нове политике“, поручио је.

На питање да ли себе види као мандатара, Мандић је казао да ДФ долази с јасном платформом и исказује спремност да се о свему договори.

Иницијатива за смјену Данијеле Ђуровић зависиће, како је казао, од преговора прије сједнице Скупштине.

„Не сумњам да би у таквом одговору би Ђуровић сама повукла паметан потез и дала да сва важна мјеста буду у расподјели“

Кад је у питању Бошњачка партија, казао је да су они изгубили на изборима 30. августа те да не би дали подршку да они буду на челу Владе.

„Три партије имају програм да неће с ДПС-ом. Бошњачка странка је изгубила изборе, јер се поставила као партнер ДПС-а. Да не буде забуне, представници мањина треба да буду у свакој влади, али су се они својим изборним програмом одредили да ће коалиције само правити с ДПС-ом. Бошњачка странка би могла да буде пожељни партнер, а да они који су изгубили изборе добију највећу функцију, то мислим да је и њима јасно да не иде“, навео је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest