Мандић: УРА има другачије принципе од наших, али не смијемо заборавити да смо заједно срушили Ђукановића!

„Имамо добру вољу да нађемо рјешење на задовољство свих. Око принципа се слажемо ми и колеге које предводи Алекса Бечић, са њима нема никаквог неспоразума. Међутим, нешто другачије принципе од наших, има странка коју води Дритан Абазовић. Они дјелују демократски и космополитски, ипак није све баш тако“, поручио је Мандић.

Андрија Мандић

Сад је најважније да конситуишемо нову власт, а ту увијек има неслагања, преговора, није то лак посао.

Морамо да усагласимо принципе, а око тога се сви унутар наше коалиције слажу, нема проблема, ни несугласица са колегама које предводи Алекса Бечић, али не можемо да се сложимо са људима из странке коју води Дритан Абазовић, каже за портал Нова.рс Андрија Мандић, предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта.

“Желимо да што прије конституишуемо нову владу, али да се испоштују демократски принципи. Има много политичких субјеката у три коалиције које треба да формирају владу, па договор не може бити једноставан. Надам се да ћемо сјутра имати предсједника скупштине. Људи морају да схвате да је процес договарања компликован, има међу нама неслоге, али то је увијек тако, никад није једноставно”, каже Мандић.
Мандић каже да још није било ријечи о подјели сектора.

“Нико од нас још није отварао тему сектора за које ће бити надлежан. Приоритет је да се договоримо око принципа и око програма, а он треба да је окренут против корупције и криминала прије свега. Свака организација кандидује кадрове за секторе који ће најбоље радити. Ми смо прво заинтересовани за успостављање принципа, а онда ћемо се договарати око сектора. Морамо да попричамо унутар наше коалиције, која је огромна, па ћемо даље да се договарамо”, саопштио је Мандић.

Иако истиче да коалиције сарађују у доброј атмосфери, признаје да постоје размимоилажења са колегама из УРЕ.

“Имамо добру вољу да нађемо рјешење на задовољство свих. Око принципа се слажемо ми и колеге које предводи Алекса Бечић, са њима нема никаквог неспоразума. Међутим, нешто другачије принципе од наших, има странка коју води Дритан Абазовић. Не могу да детаљишем око чега се све не слажемо са њима. Они дјелују демократски и космополитски, ипак није све баш тако. Они, као и сви ми, не смијемо да заборавимо да смо заједно успјели да скинемо Мила Ђукановића послије три деценије и сад треба да наставимо тако, а не да неки измишљају топлу воду” нагласио је Мандић.

На питање има ли размимоилажења међу члановима Нове спрске демократије и Здравка Кривокапића, каже да има једна.

“Кривокапић за себе каже да је 200 одсто Црногорац, а ја сам Србин из Црне Горе”, казао је, како наводи портал Нова.рс, кроз смијех Мандић.

One thought on “Мандић: УРА има другачије принципе од наших, али не смијемо заборавити да смо заједно срушили Ђукановића!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial