Марко Ковачевић: Може се очекивати да Дом за старе у Никшићу буде завршен наредних мјесеци

Вријеме читања < 1 минут

„Радови на изградњи Дома за старе у Никшићу теку планираном динамиком, с тога се може очекивати да тај значајни капитални пројекат за нашу општину може бити завршен наредних мјесеци„, констатовано је на састанаку предсједника Општине Никшић Марка Ковачевића са сарадницима и представницима Централне Европске банке, Министарства финансија и социјалног старања и Управе јавних радова.

Општина Никшић ослободила је управу Дома за старе плаћања обавезе комуналног опремања, док је пројектну документацију израдила Агениција за пројектовање и планирање.

Вриједност пројекта износи 5,4 милиона еура, а финансира се из средстава Управе јавних радова и донаторских средстава из Регионалног стамбеног програма. У Дому за старе планиран је боравак 208 припадника најстарије популације.

У Дому за старе биће укупно 140 запослених, који ће кроз три смјене бринути о корисницима.

У име Општине Никшић, поред предсједника Ковачевића, састанку су присуствовали и в.д. руководиоца Службе предсједника Марко Перућица, в.д. секретара Секретаријата за инвестиције и пројекте Јелена Шекарић, в.д. секретара Секретаријата за културу, спорт, младе и социјално старање Дејан Ивановић и Мирјана Николић из Агенције за пројектовање и планирање.

Са друге стране састанку су присуствовали: Дарко Петровић – представник ЦЕБ-а, Санчо Ранхост представник међународне групације ЕПТИСА, представници Министарства финансија и социјалног старања Марија Стајовић и Будимирка Ђукановић и представници Управе јавних радова Владимир Цицмил и Бојана Митрић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest