Маскота по мјери

Успјех нашег малог суграђанина

Пише: Иритано Стефани

Завод за метрологију Црне Горе организовао је наградни  конкурс под називом „Маскота по мјери“. Креативни конкурс почео је 18. априла као подршка Завода кампањи „Остани дома“ и био је намијењен дјеци узраста до 12 година, конкурс је завршен 18.јуна а данас су проглашени побједници.

Прва награда додијељена је Вељку (9) и Николини (6) Шкулетић из Подгорице за рад под називом „Метрик”.

Друго мјесто освојила је Мина Луколић (8) из Бара која је израдила макете сата и метра.

Трећепласирани је Дејан Цвијановић (10) из Теслића, из Републике Српске.

У образложењу рада  Дејана Цвијановића предсједник жирија нагласио је:

Жири је изабрао и двије специјалне награде које су освојили Петар Јашовић (7) из Берана и Сара Копитовић (9) из Подгорице.

Избор најбољих дјечијих радова обавио је жири којем је предсједавао др Милун Лутовац, професор Факултета умјетности на Универзитету Доња Горица, док су чланице жирија биле представнице Завода за метрологију Гордана Бајић и Тамара Бошковић Бегенишић.

На конкурсу је учествовало 119 дјеце из Подгорице, Тузи, Никшића, Даниловграда, Цетиња, Улциња, Бара, Тивта, Каменара, Херцег Новог, Игала, Пљеваља, Берана и Плава. Укупно је стигло 130 радова, а осим из Црне Горе, Заводу су стигли и радови из Владичиног Хана и Чачка из Србије и Теслића из Републике Српске.

Циљ конкурса био је подстицање учења и забаве кроз креативне активности, као и подизање свијести о значају метрологије. Учешћем на конкурсу дјеца су могла вријеме које проводе код куће да  испуне забавним садржајем и уједно да науче више о мјерењима и Међународном систему јединица (СИ). 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest