Медојевић: Бруталан притисак на Савића

Лидер ПзП-а каже да нема никакве дилеме да је стварање дуванског и кокаинског шверцерског картела било толерисано од страног фактора и да су те везе с мафијом коришћене за неке специјалне црне операције у региону и шире

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић сматра да се разарање сектора безбједности наставља несмањеном жестином. Кроз пароле о „сарадњи с нашим савезницима“ и „европском путу“, ДПС Владе су препустиле страном фактору да управља службама безбједности, тужилаштвом и судовима, наводи Медојевић.

Он каже да нема никакве дилеме да је стварање дуванског и кокаинског шверцерског картела било толерисано од страног фактора и да су те везе с мафијом коришћене за неке специјалне црне операције у региону и шире.

– И поред великих притисака и максималне стране помоћи у обезбјеђивању информација и доказа о дјеловању ДПС нарко-картела, 42. влада није била у стању да спроведе ништа од обећања датих странцима. Кључна тачка отпора био је Ђукановић који политички и даље подржавао и чувао кључни двојац нарко-картела – побратиме Катнића и Лазовића – истиче Медојевић.

Лидер ПЗП-а наводи да је служба преузела контролу и над СДТ-ом и практично све одлуке овог тужилаштва су координиране са овом службом.

– Иста служба је и гарантовала безбједност главном специјалном тужиоцу  Владимиру Нововићу и сада смо свједоци врло опасног расплета – наводи Медојевић.

Он додаје да је „страни фактор одлучио да се ухапси Лазовић“.

– Страни фактор је извршио веома бруталан притисак на предсједника Вишег суда Бориса Савића да одреди притвор (и ако је он Милу и Лазовићу старијем обећао супротно). Савић је притиснут преко Дритана, који је добио изричит задатак од стране службе да се Лазовић задржи у притвору. Да ли је Ђукановић толико моћан да пусти низ воду све своје најближе сараднике и партнере и да направи нагодбу са страном службом о повлачењу из политике, са гаранцијама политичких странака да ће му се обезбиједити имунитет од кривичног гоњења, остаје да се види – истиче лидер ПзП-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest