Медојевић: Дритан „откупљује“ цигарете од шверцера, новцем из буџета!

Није нова склоност Премијера да комуницира са шверцерима и босовима наркокланова, па је због тога и задужио криптовани телефон са СКY апликацијом, скупа са Министром без портфеља Миљанићем. Сигурно га није добио од челника ЕУ и НАТО

Пише: Небојша Медојевић, предсједник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта

Није нова склоност Премијера да комуницира са шверцерима и босовима наркокланова, па је због тога и задужио криптовани телефон са СКY апликацијом, скупа са Министром без портфеља Миљанићем. Сигурно га није добио од челника ЕУ и НАТО.
Да сумирано овај иновативни приступ Дритана да држава откупи цигарете од шверцера и плати шверцерима новцем грађана из буџета:
1.Операција “запљене” цигарета је до сада невиђена у мојој скоро 30 година дугој пракси праћења ове проблематике.

 1. Дритан је заплијенио легалне цигарете које су легално и са свим потребним папирима складиштене у магацинима слободне зоне Луке Бар и турске компаније “Порт оф Адриа” .
 2. Против власника цигарета није покренут ниједан кривични поступак за незаконити промет цигарета, нити било какав прекршајни ни царински поступак.
 3. Цигарете нијесу контролисане од стране надлежних инспекција да би се утрдио истек рока употребе или било каква фитосанитарна неисправност.
 4. Цигарете нијесу запљенене у неком превозном средству , које се налазило ван Луке Бар и Порт оф Адриа.
 5. Управа Царина нема сазнања нити упозорења од царина других држава да су цигарете фалсификоване и произведене без сагласности и знања власника бреднова.
 6. Управа Царина , Министарство правде немају никакву међународну замолницу да запљене цигарете које су нелегелано произведене и које се налазе под неким кривичним или парничним поступком.
 7. Приватна имовина физичких или правних лица се не може отуђити без неког поступка и правног основа.
 8. Дритан је јавно рекао да ће туђу приватну имовину трајно конфисковану од државе без икаквог судског поступка, продати трећим лицима.
 9. Дритан је морао знати да су те цигарете произведене по нардужби шверцера са намјером да се продају на црно на разним тржиштима са салбом регулативом. Ради се о брендовима који нијесу регистровани у земљама на чијим улицама ће се продавати, па су тржишно незанимљиве било којем легалном продавцу цигарета.
 10. Једино коме их Дритан може продати су неки други шверцери цигарета који би уз добар дискаунт имали интерес да купе те цигарете и да их продају на црно.
 11. Цијеним да ће на Дритана едукативно дјеловати изјава једног од његових послодаваца , Амбасадорке УК, која је сасвим рационално рекла да Влада заплијењене цигарете мора да уништи. Али и она се оградила и упозорила Владу да мора да постоји неки правни разлог који упућује на опасност по јавно здравље или средину или евентуалне спорове оно интелектуалних права својине над брендовина.
 12. Шта год да је мора се покренути неки поступак. Једино правно коректно је да је полиција ухапсила власнике цигарета и чланове дуванског картела и заплијенила робу која је напустила Луку Бар са фалсификованим папирима. Полиција, АНБ, Царина имају сва неопходна сазнања о правним и физичким лицима и о модус операндију шверца цигарета преко Луке Бар.
  На овај начин Дритан практично откупљује шверцоване цигарете од шверцера, јер ће им држава морати платити одштету, која ће покривати и изгубљену добит, камате и судске и адвокатске трошкове.
  Дритану се мора признати иновативност. Државним парама откупиш швецоване цигарете на рачун народних пара и буџета. Шверцере не хапсиш.
  Па који шверцер га не би опет частио са 21 милиона евра, кад је овако сладак, коврџав и паметан. Љуби га Амбасадорка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest