Медојевић: Дритане зашто су магацини идаље пуни цигарета

Један од лидера Демократског фронта и предсједник ПзП-а Небојша Медојевић рекао је у свом обраћању да вицепремијер и координатор служби безбједности Дритан Абазовић мора да одговори на питања ко и даље у Црној Гору шверцује цигарете и због чега су магацини у слободној зони Луке Бар пуни.

Фото: PrintScreen

Затим је додао да су према његовим информацијама магацини у слободној зони Луке Бар пуни цигарета.

-Откуд пуни магацини ако су нас из Владе премијер и његов замјеник убјеђивали да тамо више нема складиштења цигарета- запитао је Медојевић на конференцији за новинаре.

У јулу је, како је изнео, нелегална продаја цигарета у Црној Гори била око 120 тона.

– Држава је претпрјела губитак због ненаплаћеног ПДВ-а око десет милиона еура. Очигледно је да се организвоани шверц наставља. Абазовић је дужан да конкретне одговоре ко шверцује цигарете, зашто су магацини пуни увезених цигарета- додао је Медојевић.

Није довољно, како је рекао, само медијски објашнавати и правити бирое, јер, наводи, грађани и међународни партнери траже конкретне и видљиве резултате.

-Ако ја као један од лидера ДФ-а имам ове информације онда је сигурно да црногорске службе то исто имају, али је очигледно да постоји блокада и да надлежни нијесу спремни да процесуирају шверцери. Очигледно да је нешто труло у овој Влади и да у самој Влади имамо људе који су плаћени од шверцерске мафије да раде тај посао. Морамо добити одговор да ли премијер има родбинске везе са људима које су службе означиле као водеће људе за шверц цигарета. Премијер мора да заштити свој кредибилитет и ако има породичне везе са неким људима то га не компромитује али мора да их објави и објасни- додаје Медојевић.

Врло важно питање за Абазовића је, како је казао, шта се дешава са смрћу бившег полицијског начелника Рудолфа Елезовића у Улцињу.

-Мјесеци су прошли а не можемо да добијемо званичну верзију догађаја. Онај ко може да вјерује да се човјек убио па након тога бацио пиштољ у воду је на нивоу логике неприхватљиво- истакао је Медојевић.

Абазовић, како каже, мора да одговори ко је наручио 1.600 килограма кокаина и зашто још неко није ухапшен због тога.

-Очигледно је да Абазовић није испоручио резултате које је обећао и да је задржан кадар на командним позицијама од Веселина Вељовића- рекао је Медојевић на крају свог обраћања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest