Медојевић: Држава гори а премијер не смије да се чешља иако има бујну косу

Фото: Поглед

Предсједник Покрета за промјене казао је да од почетка кризе у Украјини упозорава владу да нас оваква криза може угрозити постојање државе.

„Повод за пресс су аномалије на тржишту која су важна стандарду и квалитету живота. Повећала се цијена пелета и огревног дрвета. Пелет који се плаћао 160-170 евра сад је 300 евра. Дрво је од 40 порасло на 70. Енергетска криза је све забринула а због раста цијена су многи концентрисани на црногорско тржиште, а свакако је тражња за пелетом и дрветом порасла. Италија је спремна да откупи сав пелет из Црне Горе.“, казао је он.

Медојевић је казао да држава мора да преузме одговорност а да не угрожава јавни интерес.

„Више од пола домаћинстава у Подгорици се грије на пелет и дрво. Трошкови гријања ће сигурно резултирати повећањем трошкова породица и угрожавањем здравља. Трећи ефекат је повећање сивог или црног тржишта. Лјуди могу кренути у дивљу сјечу. Они ће видјети прилику да продају дрва, док ће досадашња понуда нудити већу цијену.“, казао је лидер ПЗП-а.

Он прогнозира потпуни хаос и на макро и на микро плану.

„Иако премијер имка бујну косу, не смије да се чешља. Економска ситуација је озбиљна. Ово су ствари које оптерећују људе. Влада мора да забрани извоз дрвета и пелета. Мора такође спријечити и формирање сивог тржишта и који желе да зараде на општој несрећи. Црна Гора мора да реагује и не може да нијемо посматра оно што се дешава на тржишту. Треба ограничити цијене али не на начин да понуда има губитке. Ово није вријеме за тако нешто.“, сматра он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest