Медојевић: Једини простор за значајно повећање прихода је заплијена милијарди еура од лопова из ДПС режима, али за то ова Влада нема политичке воље ни храбрости

Вријеме читања < 1 минут

Изгледа да је министар Спајић схватио да је Медојевић све у праву и да је укидање доприноса за здравство на зараде неодрживо у тренутној структури буџетских прихода и расхода, саопштио је један од лидера ДФ-а и предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић.

приватна архива

Према његовим ријечима, ПзП-у је драго да је Спајић саслушао ставове лидера ПзП-а око његовог партијског “Маршаловог плана – Европа сад” и схватио да је та “партија поново у праву” те да се у условима здравствене кризе и рецесије те буџетског дефицита и дефицита Фонда здравства, “не смије водити популистичка политика и јефтина демагогија која може да доведе до колапса система и банкрота јавних финансија”.

“Изгледа да је схватио да се по том основу у буџет здравства слива преко 180 милиона еура годишње и да Фонд здравства има годишњи структурни дефицит од 130 милиона и да је неодрживо да се укида или смањује допринос за здравствено осигурање”, оцијенио је Медојевић.

“Лако је кампању за изборе водити са новцем грађана Црне Горе и коцкати са туђим парама. Стање јавних финансија је такво да је неопходна фискална консолидација и резање свих непотребних и непродуктивних расхода паразитског система наслеђеног од ДПС-а. Једини простор за значајно повећање прихода је заплијена милијарди еура од лопова из ДПС режима које су опљачкали од овог народа, али за то ова Влада нема политичке воље ни храбрости. Они не смију да узму блиндираног Мајбаха од Ђукановића, а не опљачкане милијарде”, закључио је Медојевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest