Медојевић: Колико мораш бити неспособан и глуп да препустиш Ђукановићу међународну позорницу

Вријеме читања 2 минута

Један од лидера Демоктарског Фронта и предсједник „Покрета за промјене“ Небојша Медојевић објавио је на фејсбук страници ДФ-а, да је невејроватно то што је, Влада именовала „Мила за шефа делегација Црне Горе на засједању УН у Њујорку“.

– Умјесто да Премијер буде шеф државне делегације на годишњем засједању Генералне Скупштине УН која се одржава у Њујорку, неспособни Премијер и његове незналице у кабинету и Влади су допустили да шеф делегације државе буде нико други него пучиста и шеф мафије Ђукановић. Невјероватно незнање и глупост Владе. По Уставу спољну политику Црне Горе води Влада. Влада је требало да усвоји Платформу за наступ на Годишњој Скупштини у складу са спољном политиком Владе. Влада је морала да одреди састав и шефа делегације. То је морао бити Премијер који би у УН засупао политику Владе (ако то уопште и постоји )- навео је у објави Медојевић.

Извор: Facebook

-Ђукановић никако није смио бити дио делегације, јер је предводио нелегалне насилне протесте против Уставног поретка – додаје Медојевић.

– Овако, шеф делегације државе Црне Горе биће Мило Ђукановић, а Министар вањских послова Радуловић, биће члан Милове делегације?! Јасно је да ће Ђукановић искоритисти овај поклон незналица из Владе и у Њујорку презентирати политику ДПС-а и своје личне ставове, настављајући да оптужује СПЦ, Србију, Владу, ДФ, Русију… за нестабилност Црне Горе. Сигурно да Ђукановић неће причати о својим нарко картелима и шверцу цигарета, неразрјешеним убиствима, корупцији у тужилаштву, судовима, полицији, везама са бившим Премијером Малте Мускатом и убиству новинарке Галиције Дафне, прању новца од коцке и клађења кинеских тријада, пословима са азарбејџанским диктатором Алијевим, везама са турским мафијашем Пекером, либијцима у Институту Игало, продаји оружја ИСИЛ…- истакао је Медојевић.

Како је поручио, „колико мораш бити неспособан и глуп, да препустиш Ђукановићу једну важну међународну позорницу и могућности да преко својих плаћених лобиста уговори састанке са Бајденом и другим државницима који ће, по природи ствари бити тамо“.

– Овој Влади је немогуће и помоћи јер су сувише неспособни за овај озбиљан посао. Могли су макар да се присјете како их је Мило понижавао око именовања и разрешења Амбасадора, па су сад имали идеалну прилику да реагују реципрочно. Незнање Кривокапића и неспособност његових апостола нас превише кошта и угрожава виталне националне интересе. Једноставно, човјек није за овај посао и треба да поднесе оставку. Нјегово незнање и грешке су сувише скупе и плаћају их сви грађани Црне Горе. Да не помињем да ће тема бити климатске промјене, а да наша Влада још нема Национални план енергетске транзиције и климатских промјена, а да директор ЕЂЦГ промовише наставак производње енергије на лигнит у Пљевљима што је у супротности са темом засиједања и циљевима УН- заклјучио је у саопштењу је Медојевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest