Медојевић: Кривокапић није достојан функције коју обавља, најбоље да се формира нова Влада

Премијер Здравко Кривокапић се показао као неспособан и сваки дан његовог останка на тој функцији скупо кошта Црну Гору, због чега хитно треба приступити формирању нове Владе са новим премијером, казао је предсједник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић.

Он је, Телевизији А1, рекао да би опција реконструкције актуелне Владе била неодржива, али то не значи да политички није могућа.

“Премијер Кривокапић се никад није бавио политиком, нити је неко ко може да води Владу. То је ситуација која не одговара историјским обавезама које су пред Црном Гором”, истакао је Медојевић.

Према његовим ријечима, вријеме је да се суочимо са чињеницом да Кривокапић “није достојан функције коју обавља и да се крене у формирање нове Владе”.

“Кривокапић не жели да спроведе реформе које би довеле до суштинских промјена”, казао је Медојевић, додајући да се актуелни премијер “када види Мила Ђукановића обрадује више него супруга предсједника државе”.

“Најбоље да се направи нова Влада и да дјелујемо као тим. Тренутна Влада раелизује политику Демократа, Грађанског покрета УРА и ДПС-а, а то је неодрживо”, навео је Медојевић.

Упитан да ли лидер Демократа Алекса Бечић може бити нови премијер уколико се постигне договор владајуће већине о пакету који би подразумијевао нову Владу и ново руководство парламента, Медојевић је казао да премијер треба да буде особа која ће донијети дубоке реформе.

“Нијесам сигуран да Бечић то може”, навео је предсједник ПЗП.

Медојевић је навео да власници “Вијести” имају огроман утицај на Кривокапића и рад Владе Црне Горе, што је супротно свим демократским принципима.

Према његовим ријечима, излаз из такве ситуације је формирање Владе изборног повјерења, која би, кроз одржавање пописа пречистила бирачки списак, професионализовала РТЦГ и ослободила Тужилаштво, односно припремила услове за фер изборе.

Указујући да су са више релевантних домаћих и међународних адреса потврђени његови наводи о шверцу цигарета преко Луке Бар, Медојевић је казао да тај посао није могућ без спреге дјелова власти и кријумчара.

“Влада нема храбрости за обрачун са криминалом и зато се опредијелила за кохабитацију са мафијом”, истакао је лидер ПЗП-а.

Медојевић је додао да га не изненађује што је за вријеме владавине Владе Здравка Кривокапића дошло до погоршања односа са Србијом, јер је “у питању Влада Грађанског покрета УРА и власника “Вијести”, чија је идеологија базирана на матрици напада на све српско.

Извор: Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest