MEDOJEVIĆ: Povratkom Duška Kneževića kreće udar na vrh DPS kartela i nova hapšenja!

Foto: jutjub printskrin/Radio Televizija Herceg Novi

Dolazak DK je dio istražnih napora američkih tužioca da u saradnji sa crnogorskim kolegama razbiju DPS narko kartel i da eliminišu prijetnju njihovim nacionalnim interesima, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

„Dostavili su dokaze preko SKY aplikacija, i očekivali da će postđukanovićevske Vlade sa oduševljenjem prihvatiti ovu saradnju i demontirati bolesni DPS mafijaški režim. Na njihovo zaptepašćenje, ni Zdravko, ni Dritan ni Spajić nisu pokazivali interesovanje za radikalne reformske rezove koji će dovesti do demontaže režima i oslobađanja države iz smrtonosnog zagrljaja DPS mafije. Bez političke podrške za reforme, Amerikanci su uspostavili neposrednu komunikaciju sa GST i SPO i tražili konkretne rezultate“, saopštio je on.

Nažalost, kako navodi, i tu su se pojavili šumovi , zbog toga što je Đukanović preko tajnog agenta Raša Ivanovića uspostavio određenu kontrolu nad Novovićem i opstruirao istrage i hapšenja vođa DPS narko kartela.

„Orkestrirani napad Spajića i njegovog Ministra pravde na Šukovića i Novovića, koji je bio naručen i plaćen od DPS narko kartela je zaptepastio strane partnere i usledili su novi konkretniji aranžmani na pronalazenju svjedoka saradnika protiv Đukanovića i vrha kartela. Povratak DK iz sigurne i udobne pozicije u Londonu u Crnu Goru je dio američko-britanskog plana da se istrage i hapšenja fokusiraju na sami vrh DPS kartela. DK je dobio međunarodne garancije za njegovu bezbjednost i za odbranu sa slobode. Zauzvrat on će svjedočiti u drugim aktuelnim i novim postupcima protiv vrha DPS kartela. Sasvim sigurno da DK ima, ne samo saznanja, već i materijalne dokaze za teška krivična djela Đukanovica i njegovih najbližih saradnika“, podvukao je Medojević.

Za očekivati je, dodaje on, da prva žrtva njegovog povratka bude Brano Gvozdenović koji je godinama važio za korumpiranog vrha DPS mafije u mnogim privatizacionim transakcijama i drugim poslovima.

„Povratak DK je ozbiljno upozorenje za Đukanovića da se istrage stranih partnera fokusiraju na njega i njegovo najbliže okruženje. Dodatni napori stranih partnera da u saradnji sa VDT, GST i SPO obezbijedi svjedoke saradnike protiv vrha DPS mafije mogli bi rezulturati i povratkom Svetozara Marovica u Crnu Goru. Ozbiljan sistemski deficit naporima naših partnera da očiste državu od DPS mafije, predatavlja nedostatak političke volje ove PAF-PAF Vlade da obezbijedi neophodne pretpostavke za uspjeh ovih istraga. Nema reformi u pravosuđu, otvaranja dosijea UDBE, lustracije, reizbora tužilaca i sudija, osnivanja novih specijalizovanih istražnih agencija sa neophodnim kapacitetima za istrage protiv mafije. Zato će konačni obračun države protiv DPS mafije morati čekati neku novu Vladu koja neće biti pod kontrolom DPS mafije kao ova PAF-PAF Vlada Spajića“, zaključio je Medojević.
Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest