Медојевић: ПРВО ЦРНА ГОРА

ПРВО ЦРНА ГОРА💪💪💪

ПзП снажно подржава Споразум нове власти. Истина је да ме носилац листе Здравко Кривокапић није консултовао нити информисао, али то је вјероватно због тога што је он као Црногорац, суверениста и прозападно и еуроатлански оријентисан политичар, одлично знао да је текст споразума 99% идентичан са оснивачким актима ПзП и нашим Програмом.

ПзП је привремено замрзао овај дио Програма због стратешког договора са НОВОМ и ДНП око црногорско-српског помирења што је представљао темељ Демократског Фронта. Као поштени и лојални партнери и ми смо поштовали, бранили и промовисали Програм ДФ и то ћемо чинити све док ДФ буде постојао.

Ја сам јасно више пута рекао да је стратешки циљ ПзП и ДФ остварен падом режима Ђукановића и да ће ПзП гласати за СВАКУ Владу без ДПС.

Самим тим смо дали пуну подршку Здравку Кривокапићу да води преговоре са осталим коалицијама и да формира ту Владу.

Ако смо рекли да ћемо гласати СВАКУ Владу које договоре Кривокапић, Бечић и Абазовић, јасно је да ту за ПзП нема преговора нити било каквог условљавања.

О партиципацији ПзП у тој Влади разговараћемо да Мандатаром . Имајући у виду нас програм и чврсте ставове око демонтаже болесног тоталитарног система Ђукановића, тражићемо од Мандатара врло прецизне одговоре у вези става из Споразума да “нема реваншизма” јер то може значити да неће бити неопходних реформи за демонтажу ДПС и суочавања са злочинима претходног режима, по принципу “ко је јамио јамио”.

У сваком случају ми ћемо обавијестити Мандатара о нашем плану реформи, али нећемо условљавати подршку Влади.

Нови Премијер и Влада ће преузети комплетну одговорност за испуњавање предизборних обећања и велика очекивања обесправљеног и опљачканог народа.

Ја стојим ту на располагању за добронамјерне предлоге и савјете , али и за конструктивну критику. Безусловна подршка првој посттоталитарној Влади не значи и безусловно и некритичко прихватање свих њених одлука.

После толико година часне и принципијелне борбе за реформе нећемо губити образ због шаке власти.

Нама је на првом мјесту интерес народа и Црне Горе. ПРВО ЦРНА ГОРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial