Медојевић: Стижу рачуни преваре зване „европа сад“! Ко је опљачкао фонд здравства

Вријеме читања 2 минута

Министар Мицкеј би морао бити предмет пажње новог СДТ Нововића јер је као Министар брутално, дрско и бестидно направио више тешких кривичних дјела и оштетио буџет за више десетина милиона ЕУР.

Фото: Поглед

Како је могуће да је направљен оволики дуг Фонда здравства? Ако је све рађено по закону о буџету и закону о јавном набавкама, дуг није могућ.

Зашто Министар Мицкеј није плаћао дуг? Зашто Министарка здравља није реаговала? Шта је радио директор Фонда ПиО?

Ко је довео здравствени систем пред пуцање?

Зашто нико из претходне Владе није покренуо питање монопола приватне фирме “Глосариј” због кога наши грађани плаћају најскупље љекове у региону?

Нечињење је такође кривично дјело, а незнање не ослобађа кривичне одговорности!

СДТ треба да истражи односе фирме “Глосариј” са носиоцима одговорних функција у здравству.

Посебно, улогу сина бившег Премијера Кривокапића који је на волшебан начин, пречицом, упао у овај бизнис и за само годину дана, значајно увећао своје послове и профите. Како је Криви поставио своју повјерљиву особу и регулатора тржишта љекова, а и истовремено чланови његове породице имају бизнис у том сектору?

Док корупција цвета у фармацеутском бизнису, а државни функционери постају све богатији, грађани годинама плаћају љекове по цијенама које су вишетруко веће него у региону.
Рачуни за превари звану “Европа сад” долазе на наплату. Лажима и обманама тзв. “екперата” долази крај.

Укидањем плаћања доприноса на здравство Фонд је остао без 180 мил Еур прихода годишње. Сад је комплетан трошак система здравства пребачен на буџет и за овај износ ће се морати смањити издаци буџета у некој другој области. Или нас чека ново задужење.

Играње са државом и њеним фундаменталним функцијама од којих зависи здравље грађана и наставак корупцијских пракси у набавци љекова и медицинске опреме, скупо ће коштати ову државу и пореске обвезнике.

Или ће се морати повећати ПДВ и други порези или слиједи ново задужење, а камате на наш дуг стално расту.

Пошто Екс Министар Мицкеј, ипак, није отишао назад у Сингапур за плату 20.000 УСД, него је још ту и учествује у кампањама куповине бирача по Црној Гори, доступан је тужилаштву, што је добро.

Извор: Facebook

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest