Медојевић: „Свако ко покуша да ишчупа православно-хришћанске коријене из Црне Горе је осуђен на пораз“

Вријеме читања 2 минута

Један од лидера ДФ-а и предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић тврди да садашњи доносиоци одлука желе Владу послушника глобалне дубоке државе која има задатак да уништи православо хришћанство, прекречи историју, уништи традицију, обесмисли демократију и вољу бирача. 

Он тврди да предсједник државе и лидер опозиционог ДПС-а Мило Ђукановић није научило лекцију из литија и избора прошле године.

– Свако ко покуша да ишчупа православно-хришћанске коријене из Црне Горе је осуђен на пораз. Ту се не ради о послу, кредиту и социјалној помоћи. Овдје се ради о гашењу националног, вјерског, државотворног и културног идентитета једног народа који је опстајао на овим просторима вјековима. Исто су покушавали сви окупатори. Увијек су међу Црногорцима проналазили оне лакоме, подводљиве и подмитљиве који су пристајали да им служе. Али они нијесу правили историју Црне Горе. Правили су је они други. Она већина што није хтјела да прода вјеру за вечеру. Није хтјела да љуби ланце и чизме окупатора. На тим другима се стварао мит о Црногорцима који су за образ, слободу, част и достојанство Црне Горе били спремни да изгубе главу. Та искра тиња у сваком правом Црногорцу. Kо неће брата за брата, хоће туђина за господара- навео је Медојевић. 

Медојевић сматра да је Влада без ДФ-а антидемократска, нелегитимна, дискриминаторска, антиевропска и антицивилизацијска.

– То је марионетска Влада глобалне дубоке државе. Наш Устав Црне Горе обавезује чланом 2 да такву Владу не можемо признати као легалну и легитимну. ДФ ће бранити основне вриједности на којима почива савремена Црна Гора. Ми нудимо сва права свима договор, а они хоће окторисану марионетску Владу са ДПС-ом која би опасно подијелила Црну Гору. Не играјте се са државом, грађанским миром, слободом и демократијом. Оканите се опасних експеримената. Иза ДФ-а стоји највећи број грађана Црне Горе. Они ће знати да се изборе за своју слободу и своја права. Мирним и демократским средствима. И у Скупштини и на улици. То смо вам, ваљда, доказали. Није могао да нас заустави злочиначки мафијашки режим Ђукановића и поред прогона и тортура, лажних оптужница и лажних суђења. Позивамо све на договор о будућности Црне Горе. Не играјте се са државом. ДФ је дио решења и иза нас стоји народ и бирачи. На силу се не може прекрајати изборна воља грађана. То је опасно и неприхватљиво- закључио је он. 

One thought on “Медојевић: „Свако ко покуша да ишчупа православно-хришћанске коријене из Црне Горе је осуђен на пораз“

  1. A šta radi ova komunjara i bezbožnik, još će ispasti i vjernik. Samo da bi stekao glasove i nastavio da puni kesu. Nema sreće dok svi ovakvi i iz vlade i iz opozicije ne završe na prinudnom radu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest