Medojević: „Zahtjevi Bošnjačke stranke sasvim očekivani, u dogovoru sa Milom oće da ubace kadrove koji ga neće hapsiti“

Foto: Jutjub printskrin/K1 Televizija

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, ocijenio je da su svi zahtjevi koje lider Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović, bude postavio prema Milojku Spajiću dogovoreni sa Milom Đikanovićem.

Cilj je, tvrdi Medojević, da Đukanović preko Ibrahimovića na ključna mjesta u sistemu postavi pouzdane kadrove koji neće hapsiti šefa doskorašnjeg režima.

„Za mene su zahtjevi Bošnjačke stranke sasvim očekivani i radi se o dogovoru sa Đukanovićem da se on i njegova porodica zaštite od suočavanja sa zločinima koje su činili za vrijeme njihove 30-ogodišnje vladavine. Đukanovića više ne zanima DPS. Njemu je jedino važno da ga niko ne hapsi i oduzima opljačkane milijarde“, tvrdi Medojević.
Kako kaže, taj dil je napravljen u avgustu 2020. kada su oni centri vanistitucionalne moći formirali Vladu, suprotno izbornoj volji birača.
Tada je garantovano Đukanoviću i njegovoj familiji nekažnjivost za zločine i zadržavanje šverca i drugih korupcionaških mehanizama za brzo bogaćenje nove vlasti.
„Odbijanje strukturnih reformi i demontaže bolesnog mafijaškog nasleđa Đukanovića je tačka skoro opšteg konsenzusa političke elite u Crnoj Gori. Niko, osim PzP nije insistirao na radikalnom diskontinuitetu sa totalitarnim mafijaškim režimom, otvaranju dosijea UDBE, lustraciji, reizboru sudija i tužilaca, nacionalizaciji imovine DPS tajkuna i paravan firmi za šverc cigareta i droge“, kaže Medojević.
Zahtjevi Ibrahimovića su, ponjegovim riječima, sublimirani ideološki stavovi skoro 90% političkih faktora u zemlji da Đukanovića ne treba hapsiti i da treba nastaviti šverc i pljačku ove zemlje radi brzog bogaćenja političara na vlasti.
„PzP je apsolutno protiv toga i zato smo doživjeli političku odmazdu od onih koji smatraju da Đukanovića ne treba hapsiti, a da mu milijarde opljačkane od naroda treba ostaviti, a da nova vlast treba da nastavi da švercuje i pljačka ovu državu. E pa nijesmo svi isti“, poručio je Medojević.
pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest