МЕДОЈЕВИЋ: ЗАПАД ПОСЛАО ПОРУКУ ЂУКАНОВИЋУ, ТРЕНУТАК ИСКОРИСТИТИ ЗА РАДИКАЛНИ РЕЗ

Предсједник Покрета за промјене каже да су избори у Црној Гори били нефер и недемократски, да су постојали притисци и уцјене, да је било више уписаних бирача, и да је ријеткост да се у тим условима искаже воља грађана – да побједе на начин који није забиљежен – „без икаквог инцидента и капи крви, иако су многи сумњали да ће то мирно да се одигра.

Медојевић сматра да је ту кључну улогу одиграо међународни фактор, за разлику 2016. године, када су, како подсећа, „Демократски фронт и опозиција такође побједили режим Ђукановића“, али је „он (Ђукановић) на изборни дан, у сарадњи са безбедносним службама, организовао лажни државни удар“ и смањио излазност за пет до седам процената и победио једва са једним послаником разлике. Овај пут је међународна заједница послала јасну поруку да му овог пута не падну на памет такви трикови и да мора да се поштује воља бирача, додао је Медојевић.

Десила се, велика историјска промјена, али прије свега због става САД, Велике Британије и Немачке, па „Ђукановић није посјегао овог пута за арсеналом могућих инцидената као 2016“. Црна Гора је земља чланица НАТО и кандидат за улазак у ЕУ и врло је важно било да једна таква држава спроведе изборе мирно и мислим да је то то, навео је Медојевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial