Медојевић: Здравко Кривокапић све гласове понио Милу Ђукановићу

SKUPŠTINA

Он је категоричан да је статус кво неодржив и да прави велике штете грађанима јер се не спроводе реформе нужне за оздрављење политичког система, привреде и заробљених институција.

SKUPŠTINA

Након истека рока 10. децембра констатоваћемо да ли постоји 41 посланик за формирање нове владе или не. Ако не буде подршке од стране УРА, што је реално очекивати, Демократски фронт ДФ ће обавијестити колеге из парламентарне већине да су се стекли услови да кренемо у договор око организовања ванредних парламентарних избора, каже у интервјуу за Новости Небојша Медојевић, један од лидера Демократског фронта у Црној Гори, савеза који је партнерима на власти понудио платформу за формирање нове владе без актуелног премијера Здравка Кривокапића и његових експертских министара.

Он је категоричан да је статус кво неодржив и да прави велике штете грађанима јер се не спроводе реформе нужне за оздрављење политичког система, привреде и заробљених институција.

-ДФ неће допустити да УРА и Демохришћанска странка користе позиције у влади и моћ коју им даје власт и да праве политичке кампање, а да их ми подржавамо у парламенту. Више нећемо подржавати пројекте ове владе, коју сматрамо нелегитимном, да не говоримо да ће оснивањем своје партије Кривокапић грубо издати повјерење бирача, јер је подршку тражио за владу експерата, а онда је послије пола године почео да формира странку преко леђа ДФ. Он је брутално издао и преварио и ДФ и наше бираче. Обећавао је у кампањи једно, а онда све те гласове понио Ђукановићу и власницима “Вијести” са којима се договара и шурује око важних политичких и државних питања- тврди Медојевић.

* Зашто се ДФ у платформи одрекао привилегија?

Медојевић: Понудили смо један поштен и фер приједлог да се у оквиру постојеће већине формира нова влада и исказали спремност да се одрекнемо мјеста предсједника владе, које нам припада по изборном резултату.

Кривокапић нема ни елементарну политичку културу и осјећај одговорности за дубоку институционалну и политичку кризу и парализу политичког живота у земљи и не жели да поднесе оставку, иако његову владу у парламенту подржава само неколико посланика.

* Опозиција предвођена ДПС је, у међувремену, поднијела приједлог за смјену Владе. Може ли проћи?

Медојевић: Не, јер било која политичка партија или посланик из владајуће већине који би подржао ову иницијативу био би политички мртав. Иначе, сасвим сигурно да међу посланицима УРА има оних којима је идеологија ДПС изузетно блиска и прихватљива.

* Како оцјењујете рад актуелне Владе?

Медојевић: Умјесто забране рада ДПС као политичког крила мафије, отварања досијеа Удбе, хапшења кључних функционера ДПС и запљене њихове имовине стечене криминалом и пљачком државе, Влада се више бринула око покушаја оснивања нове странке и наношења политичке штете ДФ. Влада континуитета са режимом ДПС је и била основана од војника глобалне дубоке државе окупљених око “Вијести” и дјелова Цркве, да сачува Ђукановића и ДПС, а да нанесе штету ДФ. Кривокапићев кабинет и “Вијести” су у парламенту већ пет пута гласали скупа, а око устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу заједно учествовали у завјери. Од избора трају покушаји власника другосрбијанског таблоида “Вести” (кога је купила Ђиласова Јунајтед медија) да направе пакт са тзв. здравим језгром ДПС и да брутално прекроје изборну вољу грађана.

* Да ли Абазовић мјерка премијерско мјесто?

Медојевић: То је стари план власника УРА. Да се формира влада без представника ДФ, а посебно без представника српских националних странака, коју би предводио Абазовић, а у њој би учествовале и партије Бошњака, Албанаца, Хрвата и мање странке бившег режима.

* Колико стране амбасаде утичу на рад актуелне владе или евентуално формирање неке нове?

Медојевић: У Црној Гори дјелује једна мала, али добро организована, тајна и агресивна експозитура глобалне дубоке државе. Окупљени око власника “Вијести” и УРА, кроз агресивну медијску пропаганду, кроз концепт тзв. политичке коректности покушавају да намећу политичке ставове базиране на страним интересима.

* Шта им је циљ?

Медојевић: Најважија њихова мета је идентитет заснован на вриједностима православно-хришћанског цивилизацијског круга. Они су против суверених држава, права на избор, демократије, слободе, традиције, историје, религије. Желе да нам наметну ново једноумље. Нову Коминтерну која ће из центра слати упутства за живот и понашање.

* Последњих дана у Србији се организују тзв. еколошки протести који имају политички призвук…

Медојевић: Још на догађајима око устоличења митрополита Јоаникија упозорио сам да су незаконити и непријављени протести организовани по упутствима љевичарске екстремистичке организације АНТИФА. Очигледно је да је и АНТИФА, коју енормним милионским износима финансирају екстремни љевичарски тајкуни (Сорош) инсталирала своје јединице и герилске групе у Црној Гори и Србији.

Извор: Новости

One thought on “Медојевић: Здравко Кривокапић све гласове понио Милу Ђукановићу

  1. Ima li ko brate da ovom kaže – dosta, bre. Ko ga ovo uči da ovako melje, neznalica te glumi znavetnog, a sve pokrade. Odakle ti pare, Medo, a ljeba nisi imao da iješ, a? Od plate? Koje plate, ko se može obogatiti od plate. Od šlape, Medo, šlape.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest