Метео-аларм широм Балкана: Најављене обилне падавине, олујни вјетрови и могуће штете

Фото: Pixabay

Неки градови региона већ су осјетили ово данашње „освјежење“

Фото: Pixabay

Балкан је и ове семдице захватило јако невријеме. Тако су дјелови Црне Горе, Србије, Хрватске и Босне били под ударима јаких пљускова, вјеторва и олујне грмљавине. Посебно метеоролози упозоравају на вечерње сате, када се очекују јаче олује.

И код нас се протеклих дана, током одређених дјелова дана, могао осјетити овај талас“. И за данас је издат метео-аларм за дио терирорије наше земље и упозорење од временских неприлика.

Неки градови региона већ су осјетили ово данашње „освјежење“.

Пљускови су забиљежени у Беочину, Новом Саду и у Суботици. Републички хидрометеоролошки завод Србије ( упозорио је да се у наредна два часа у Војводини, западној и југозападној Србији очекују пљускови са грмљавином. РХМЗ додаје да се у Бачкој, Срему, на сјеверу Баната, као и у брдско-планинским предјелима југозападне, јужне и југоисточне Србије после подне и увече очекује локална појава јаког пљуска са градом, олујним вјетром и количином падавина већом од 20 мм за кратко вријеме.

У Хрватској је ДХМЗ издао упозорења, за три регије проглашена опасност од невремена. ДХМЗ је за суботу издао жуто упозорење за Загребачку, Карловачку и Осјечко-барањску жупанију. Наводе да су локално могући јаче изражени пљускови праћени грмљавином, а невријеме може проузрочити и штету. Истичу да треба припазити на отвореноме.

Извор: ДАН

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest