Милатовић: Маровић одбила министарску функцију у претходној влади

Можда је, као и њен шеф, била визионар, па је знала да ће више урадити управо у новој ДПС-мањинској влади – са онима који су процес ЕУ држали блокираним због корупције, политичких намјештења, незнања, злоупотребе државних ресурса

Једно од првих рјешења у Влади професора Здравка Кривокапића била је управо Јована Маровић, и то као главни преговарач за Европску унију – управо због богатог искуства које има у овој области, написао је бивши министар економског развоја Јаков Милатовић на Твитеру.

– Била је прихватила, припремала се за функцију, и онда се у последњем тренутку повукла из Владе. Можда је, као и њен шеф, била визионар, па је знала да ће више урадити управо у новој ДПС-мањинској влади са онима који су процес ЕУ држали блокираним – због корупције, политичких намјештења, незнања, злоупотребе државних ресурса – навео је Милатовић.

Ипак, како истиче, у претходних годину дана је урађено највише у поређењу са претходних 10 година од када су преговори отворени, што представља добар темељ да Црна Гора добије завршна мјерила за владавину права.

–  Надам се да ће нова ДПС – мањинска влада задржати снажну европску агенду – констатовао је бивши министар.

Извор: Дан

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest