MILATOVIĆ: O politici Spajića i njegove Vlade su najbolje rekli građani Budve

Foto: Jutjub printskrin/ Predsjednik Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da su o predsjedniku Vlade i lideru Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću i njegovoj politici najbolje rekli građani Budve. On je poručio da su neodgovornim porukama i netransparentnim ponašanjem, mnogi politički lideri Crnu Goru pretvorili u dječije igralište.

“I to mora da prestane ukoliko želimo da od Crne Gore napravimo zemlju vladavine prava. Moramo imati prije svega odgovornije i transparentnije ponašanje od onih koji obnašaju najviše funkcije u Crnoj Gori uključujuči i predsjednika Vlade. O predsjedniku Vlade i njegovoj politici najbolje su rekli građani Budve, a to trenutno zna cijela Crna Gora. Građani su oni koji uvijek oni koji najbolje vide stvari”, rekao je Milatović odgovarajući na pitanja na pres konferenciji sa predsjednikom Bugarske Rumenom Radevim.

Poručio je da je ponosan na sve što je uradio u dijelu demokratske tranzicije, ali da je se odvojio u trenutku kada je vidio da je pokret odstupio od vrijednosnih stavova.

Dodao je da je uvijek imao na umu interes države i građana “za razliku od mnogih koji svakodnevno politički trguju sa mnogim stvarima koje nisu dobre za Crnu Goru”.

Komentarišući izjavu Spajića da su on i ministar pravde Andrej Milović šuruju, Milatović je rekao da je to stvar Vlade i da se neće miješati.

“Važno je da kompletan proces bude otvoren za javnost kako bi ona bila objektivno informisana zbog čega je došlo do slučaja, da vidimo rasplet cijele situacije jer je Crna Gora umorna od neodgovornosti i netransparentnosti”, rekao je Milatović

Onaj ko je dobro radio ne treba da se boji izbora

Predsjednik je kazao da se kriza vlasti u Podgorici može razriješiti na dva načina – dogovorom ili izborima.

“Ukoliko se između političkih aktera dogovorom ne bude mogla razriješiti kriza onda je apsolutno legitimno da odbornici vrate mandat građanima kako bi oni mogli da daju sud na vanrednim izborima”, kaže Milatović.

Dodao je da je odgovornost uvijek najveća kod onog ko najviše i vrši vlast.

“Kao neko ko je predvodio listu PES-a na lokalnim izborima u Podgorici osjećam da stvari ne idu dinamikom koja je bila obećana i koju su očekivali građani i da je upravo to suština problema i krize. Uvijek sam pristalica dogovora i rješenja koja traže dogovor. Onaj ko je dobro radio svoj posao sasvim sigurno ne treba da se boji izbora. Plašiti se izbora znači plašiti se suda građana”, zaključio je.

Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest