MILATOVIĆ O POPISU: Vjerujem u dogovor, za sada imam povjerenja u Vladu i Spajića (VIDEO)

Foto: Jutjub printskrin/ Predsjednik Crne Gore

Detaljno sam pročitao ekspoze premijera Milojka Spajića i to je solidan dokument, kazao je danas predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, odgovarajući na pitanja novinara.

On je istakao da je ekspoze mogao biti detaljniji o programu Evropa sad 2.

“Zadovoljan sam što je u potpunosti posvećen prioritetima spoljne politike koji se tiču ubrzanja puta ka EU, kredibilnog članstva u NATO savezu i unaprjeđenja dobrosusjedskih odnosa, Mislim da je to dobar dio ekspozea”, rekao je.

Kada su u pitanju reforme pravosuđa, taj dio je u ekspozeu, prema njegovim riječima, možda čak i najbolje obrazložen.

“To pozdravljam, to je ključna stvar za dalji razvoj Crne Gore”, kazao je Milatović.

Smatra da ekspoze ima dobrih stvari koje se tiču ekonomskog razvoja, saobraćaja, energetike…

“Mogao je da bude malo detaljniji pogotovo u dijelu odnosa sa dijasporom, reformi policije i generalno bezbjednosnog sektora”, istakao je predsjednik.

Naglaso je da vjeruje u dobru namjeru Spajića po pitanju programa Evropa sad 2.

“I tu sam da pružim bilo kakvu pomoć i podršku kako bismo dobili progam koji je primjeren trenutku i koji je odgovoran i prema građanima i prema održivom razvoje Crne Gore”, poručio je.

Kako je istakao, najvažnije je kako će Vlada pristupiti realizaciji tog ekspozea i reformi koje su spomenute u njemu.

Foto: Jutjub printskrin/
Predsjednik Crne Gore

“Vladi treba dati 100 dana da se pokaže i da društvo vidi odgovornost i sposobnost da implementiraju spomenuto u ekspozeu. Spajićeva odluka da pročita ili ne pročita ekspoze, odnosno djelimično pročita – stvar je lične odgovornosti, ne bih dalje komentarisao. Mislim da je mogao da, ukoliko ne pročita cijeli ekspoze koji, čini mi se ima 20-ak strana, detaljnije obrazloži određene oblasti”, rekao je Milatović.

Osvrnuo se i na predstojeći popis stanovništva, domaćinstava i stanova, ističući da je to važno statističko pitanje i da treba prestati sa njegovom politizacijom.

“Ne bih volio da se to pitanje koristi u nedostatku određenih stavova o razvojnim politikama, koje su suštinski važne za građane”, kazao je.

Pozdravio je i odluku nove Vlade da sjedne za sto sa opozicijom i sasluša ih.

“Da pokuša da izađe u susret određenim razumnim zahtjevima koje oni imaju, ali zaista ne želim da ne vjerujem da, sa druge strane, postoji dobra vjera da se uđe u ove pregovore“, rekao je Milatović.

Vjeruje, istakao je, u dogovor i ima povjerenje u Vladu i premijera Milojka Spajića.

“Ali kao što znate, ja sam se u ranijem periodu vrlo objektivno odnosio i prema dobrim stvarima, ali bogami i prema lošim stvarima i to se zaista neće promijeniti kad sam ja u pitanju”, rekao je Milatović.

pogled.me

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest