Милијардер из Азербејџана који је осумњичен за два убиства тражи политички азил у Црној Гори

Милијардер из Азербејџана Телман Исмаилов, који је у Подгорици ухапшен по потјерници из Русије, затражиће политички азил у Црној Гори.

Његова адвокатица Марина Русакова казала је за агенцију ТАСС да он негира кривицу за кривична дјела која му се стављају на терет, преноси портал РТЦГ.

У току хапшења, Телман је имао у рукама документ да је поднио захтјев за политички азил, стога је његов притвор незаконит, тврди Русакова

„Није умијешан ни у један злочин и не признаје кривицу за било коју од ових активности, јер се казнени предмети против њега темеље на исказу једног од свједока и папирима из предмета о отмици Аврама Русоа, који нијесу легитимни“ рекла је Русакова.

Истиче да је захтјев за изручење давно састављен.

„У току хапшења, Телман (Исмаилов) је имао у рукама документ да је поднио захтјев за политички азил, стога је његов притвор незаконит. Питање изручења биће ријешено тек након провјере ове чињенице“ – казала је адвокатица за ТАСС.

Милијардер се терети за организацију убиства двојице предузетника. Оптужен је 11. новембра 2017. године и тражио га је Интерпол.

У црногорској полицији су у јуну ове године казали да трагају за два страна држављанина, на подручју Подгорице, за којима је расписана међународна потерница. Један од њих је управо био он.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest