Миљанић: Куртијеву биографију не би требало да унизи неко дјело из дјечачких дана

Именовање Артана Куртија за генералног инспектора Агенције за националну безбједност изазвало је оштре критике, јер је, како се наводи, Курти два пута правоснажно осуђиван. Министар без портфеља у Влади Црне Горе Зоран Миљанић сматра да Куртијеву биографију не би требало да унизи неко дјело из дјечачких дана.

Миљанић истиче да такав човјек може да ради сваки посао у Влади.

„Ако неко уради нешто као малољетник, ако нијесу тежа крвична дјела, ако није шверц дроге, не треба таквог човјека дисквалификовати за читав живот, с обзиром да до данас није имао сличних кривичних радњи, него је био узоран службеник у Привредном суду. Једини начин оспоравања је жалба Управном суду, и све што је легитимно и што је у складу са законом поздрављам“, поручио је Миљанић.

Именовање Артана Куртија за генералног инспектора у Агенцији за националну безбједност изазвало је полемику на јучерашњој сједници Владе. Министар одбране Рашко Коњевић издвојио је мишљење о овом предлогу јер, како је навео, има информације да је ово лице осуђивано за покушај убиства.

О овом случају говорио је и Данило Шарановић из Демократске Црне Горе. Он наглашава да је – да скандал буде већи – премијер приликом именовања Куртија казао да је такав човјек потребан црногорском безбједносном систему.

„Овакво нешто није могло да се деси ни за вријеме када је директор АНБ-а био Перуничић којем се суди за незаконито праћење политичара“, истиче Шарановић.

Извор: Портал РТЦГ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest