MILO „PODVIO REP“ Pojavio se bez skupocenog sata: Sve o detalju koji je svima zapao u oči tokom duela (FOTO-VIDEO)

Foto: Jutjub printskrin

Debata predsjedničkih kandidata Mila Đukanovića i Andrije Mandića, a koja se sinoć emitovala na Prvoj televiziji, u kojoj je aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, argumentovano, politički apsolutno potučen na svim poljima od strane kandidata DF-a, otkrila je jedan zanimljiv detalj koji su svi koji su emisiju pratili mogli primjetiti.

Naime, u javnom nastupu Đukanović, pored činjenice da prvi put gostuje u političkoj debati od 2006. godine, po prvi put se u jednoj televizijskoj emisiji pojavio bez jednog od više skupocenih satova, koje, kako je utvrđeno, šef Demokratske partije socijalista posjeduje u višemilionskim vrijednostima.

Đukanović, neprikosnoveni lider DPS-a i okosnica bivšeg režima, koji je u prethodnom trodecenijskom periodu bio simbol sumnjivog i naprasnog bogaćenja, a sve to uporedo sa vršenjem najviših državnih funkcija, godinama je pažnju javnosti privlačio skupocenim odevnim predmetima, kojima je i na taj način želio demonstrirati svoju moć, a isto tako predstavljao potpunu otuđenost od naroda, koji je svojom vladavinom doveo do prosjačkog štapa.

O kolekciji Đukanovićevih satova više puta se pisalo. Prvo je predsjednik Atlas grupe objavio fotografije Đukanovića sa satovima koji, prema njegovim riječima, vrede oko 1,3 miliona evra.

Nedugo zatim, kolekcija satova Đukanovića ponovo se našla u fokusu pošto je o njoj Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) morala ponovo da odlučuje na osnovu inicijative Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS). Epilog ni danas nije poznat.

Za sada je dokazano da posjeduje tri vrtoglavo skupa sata, koja zajedno vrede 1.376.364 evra.

Prvi među njima je Patek Philippe Sky Moon Tourbillon vredan 1.150.659 evra.

Kućište ovog sata od 18-karatnog zlata, prečnika 42,8 mm i visine 16,25 mm, ima zlatni brojčanik, kao i antireflektujuće staklo od safira sa prednje i zadnje strane. Budući da su jako složenog dizajna i da svaki sadrži ukupno 686 pokretljivih komponenti, godišnje se proizvede samo od tri do pet primjeraka satova ove serije, piše Luks Lajf.

Posjeduje i Breguet Tourbillon Perpetual Calendar čija cijena iznosi 158.371 evra. Kućište sata čini 18-karatno ružičasto zlato, a brojčanik mu je izrađen od 18-karatnog zlata. Vodootporan je i na sebi ima 21 dragulj.

Poslednji iz kolekcije, za koji se tvrdi da je u vlasništvu Đukanovića, jeste Ulysse Nardin Classic Skeleton Tourbillon 18k koji košta 67.334 evra. Ceo je od belog 18-karatnog zlata, ručno je oslikan i takođe vodootporan, pisala je srpskacafe.kom.

Zanimljivo, satovi nisu prijavljivani u imovinskom kartonu Đukanovića. Takođe, Đukanović u imovinskim kartonima nije dozvoljavao nadležnim organima uvid u bankarske račune.

pogled.me/novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest