MILO UZIMAO REKET 300.000 EVRA MJESEČNO? Milatović: Tužilaštvo da ispita navode da li je Đukanović dobijao novac od šverca cigara

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i pojedine političke patrije zatražile su od tužilaštva da hitno ispita navode da li je bivši predsjednik Milo Đukanović dobijao novac od šverca cigara.

To su tvrdnje iz navodne prepiske na aplikaciji Skaj u kojoj se pominje da je Đukanoviću mjesečno od šverca cigareta isplaćivano po 300.000 evra, dok je Demokratska partija socijalista saopštila da je riječ o fabrikovanoj aferi.

„Prethodno kreirana realnost Crne Gore, kao države stavljene u funkciju organizovanih kriminalnih grupa, mora se mijenjati u cilju evropske budućnosti“, naveo je Milatović na tviteru.

Vijesti su danas objavile navodni dioo prepiske u kojoj se uhapšeni policajac Petar Lazović hvalio šefu kavačkog kriminalnog klana oduzimanjem cigareta, ali i kako se, lažno se potpisujući kao njegov brat od strica dopisivao o švercu cigareta, pominjući tadašnjeg predsjednika države Mila Đukanovića i njegovog savjetnika Milana Roćena.

„Ne pominji Milana Roćena. Nemoj kazati da Milu nosimo pare. Milu Đukanoviću lično na svakih mjesec dana 300.000 na ruke da nosi moj striko“, piše u poruci koju je Lazović podijelio sa Radojem Zvicerom i Ljubom Milovićem.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da prepiske „potvrđuju sve ono što su tvrdili godinama“, saopšteno je iz te partije.

„Nema veće bruke, sramote i izdaje svoje države i svojih građana nego služiti kriminalnim kartelima i pretvoriti državne institucije u sluganske ispostave kriminalnih grupa“, kazao je Bečić, navodi se u saopštenju Demokrata.

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je očekuje da tužilaštvo pokaže neselektivnost i da se privedu „pravdi oni koji su prepoznati u Skaj aplikaciji, bez odlaganja, odmah“.

Član predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović pozvao je tužilaštvo i policiju da „po hitnom postupku ispitaju“ bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Demokratska partija socijalista je saopštila da je riječ o fabrikovanoj aferi sa ciljem da se kriminalizuje partija i Đukanović.

Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest